Peters Posted August 15, 2005 Report Share Posted August 15, 2005 Witam wszystkich!! Postanowilem zalogowac sie na to forum po stwierdzeniu ze mozna uzyskac tu wiarygodne informacje i ze pisza tu sensowni ludzie Jestem w NY od tygodnia.Czy mozecie polecic wycieczki z NY do Waszyngtonu i Niagary? Zrobilem telefoniczny wywiad cenowy itp ale przydalaby sie jakas informacja od kogos kto już byl i przezył 8) Najsensowniejsze wydaje sie byc Greenpointtravel, ale czekam na opinie!!! Pozdrawiam serdecznie :!: Peter znaczy sie Piotr ( tak jak Wesley znaczy sie Wieslaw :twisted: ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ptyś Posted August 15, 2005 Report Share Posted August 15, 2005 ten wątek już tu się pojawiał, jeśli masz troche grosza odradzam Greenpointtravel - 2/3 wycieczki przesiedzisz w autobusie. Wybierz sie pociagiem Amtrak jedzie do Niagara Falls, NY, albo poszperaj w internecie, a uda Ci sie znalezc sensowny cenowo przelot w obie strony z noclegiem, ja skorzystalem z zona z tej drugiej opcji i wszystko zamknelo sie w 300 dolarach Link to comment Share on other sites More sharing options...
ptyś Posted August 15, 2005 Report Share Posted August 15, 2005 aha, jeszcze Waszyngton - tutaj podobna sprawa, choc nie wiem czy jestes osoba, ktora sama sobie woli organizowac wyjazdy, a nie slepo biegac za grupa i przewodnikiem - do Waszyngtonu blizej, a opcji wiecej - autobus kosztuje chyba z 40 dol. w jedna strone, nie wiem jak pociag, ale z Nowego Jorku lataja tanie samoloty do DC Independence Air sprawdz na www, jeden dzien Ci w Waszyngtonie powinien wystarczyc, poszukaj w internecie tanich autobusow - chinscy przewoznicy zabiora Cie w jedna strone za 12 dol., nikt o nic nie pyta, wsiadasz, placisz kierowcy, wysiadasz na miejscu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chomik Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 http://www.usa.info.pl/board/index.php?showtopic=950 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karla Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 ja tez wybieram sie nad Niagare i chcialam sie zapytac jak to jest przejechaniem na strone kanadyjska ? ja mam wize J-1 w USA , musze starac sie o wize kanadyjska ,zeby zobaczyc Niagare ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagmarcia Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 Tak, jesli chcesz zobaczyc Niagare z Kanady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peters Posted August 17, 2005 Author Report Share Posted August 17, 2005 A kiedy jedziesz Karla? Bo ja prawdopodobnie 20-21 sierpien z NY nad Niagare z Jawą 8) Dzieki za wszystkie odpowiedzi i komentarze - Chomik dzieki tobie trafilem na stronki www.travelpackusa.com i a druga wanghbus itd Dobre opcje ale tylko z Bostonu No chyba ze ktos ma prawdziwa dusze obiezyswiata 8) :twisted: Ja jestem chyba zbyt hmm usytuowany 8) Pozdrawiam Peter a.k.a Wesley :twisted: Link to comment Share on other sites More sharing options...
karla Posted August 17, 2005 Report Share Posted August 17, 2005 ja wyruszam 25 z NJ do Bostonu , nastepnego dnia nad Niagare ,myslalam, ze nie bedzie problemu , zeby zobaczyc wodospad z kanadyjskiej strony ,ale niestety widze , ze nie da rade bez wizy kanadyjskiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peters Posted August 18, 2005 Author Report Share Posted August 18, 2005 Karla jak bym mial gdzie zanocowac w Bostonie to tez bym przez niego jechal 8) A tak to cenowo chyba wychodzi tak samo. Jeszcze jedno spostrzezenie nie wiem czy sluszne wiec poddaje pod dyskusje szacownemu gronu zainteresowanych Metro w Londynie jest lepiej zorganizowane niż w NY. Tam jest wszystko lepiej oznakowane a tutaj siakos tak niedobrze jest 8) Tam jak wpadales na metro to bylo na dole tylko rozwidlenie i mapki ze stacjami w ktora strone chcesz jechac i dzida :!: Nie trzeba bylo przechodzic na druga strone ulicy zeby jechac w druga strone ( paranoja) :twisted: Takie sa moje spostrzezenia Czekam na komentarze. Peter a.k.a Wesley :twisted: Link to comment Share on other sites More sharing options...
karla Posted August 18, 2005 Report Share Posted August 18, 2005 nawet nie wiem jak to cenowo wyjdzie bo nasza wyprawa w trakcie planowania , zreszta wszytko wyjdzie po drodze , gdzie dojedziemy i gdzie bedziemy spac !!! napewno chcemy byc w Bostonie , nad Niagara i w Waszyngtonie ! moze ktos ma jakies wskazowki co do takiej wyprawy ( noclegi - tanie ! ) ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.