pelasia Napisano 2 Marca 2018 Zgłoś Napisano 2 Marca 2018 14 godzin temu, andyopole napisał: Jeśli odrabiasz lekcje to zapewne przydadzą Ci się inne informacje. Sieci komórkowe nie mają odrębnej numeracji tak jak w Europie. W Polsce na początku było tak: Plus miał 601, 603, 605 a Era: 602, 604, 606. Do dziś mam jeden z pierwszych numerów w Plusie 601 4400xx, ponad 21 lat! Moj tata nadal ma numer w plusie 601 .... ja nadal mam polski numer w erze ktorej mama dodatkowo używa 606.... Cytuj Tu komórki mają takie same numery kierunkowe jak telefony domowe, tradycyjne. Np. Oregon ma kierunkowe 503 i 971. Moja komórka i domowy mają trzy pierwsze cyfry, 503, takie same. Więc nie wiesz czy ktoś do Ciebie dzwoni z tzw. Land Line czy z komórki. Moj mąż kiedyś swoją land line biznesową zmieniła na numer komórki. Do dzisiaj ludzie sie na niego dziwnie patrzą jak podaje numer i mowi ze to numer komórki. U nas po kierunkowym sa specjalne numery wskazujące czy to komórka czy nie. Pewnie w większym miescie tak nie ma ale na moim zad...u to takie rzeczy da sie rozróżnić Cytuj Poza tym, w terenach słabo zaludnionych sygnalu czesto nie ma. Np na autostradze I5 biegnacej wzdluz Pacyfiku, od Kanady do Meksyku jest wiele dziur bez sygnału. O bocznych drogach już nawet nie mówię, strach pójść na grzyby, no bo jak tak, kilka godzin bez FB? Gdy byłem nad Grand Canyon też nie było tam sygnału, brak możliwości przyszpanowania MMSem z tak znanego na całym świecie miejsca. Kurczę nie mogłeś podzielić sie na fejscie co masz na lunch lub pokazać selfie? Koszmar.....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.