kesi Napisano 25 Marca 2018 Zgłoś Napisano 25 Marca 2018 Witam wszystkich na forum. Jestem nowym użytkownikiem, więc proszę o wyrozumiałość. Mam pytanie dotyczące mojego wyjazdu do USA. Moja koleżanka ze szkoły podstawowej mieszka w Chicago. Założyła tam rodzinę, ma męża i dzieci. Mąż jest Amerykaninem. Chciałam w maju lub w czerwcu wyjechać do niej na dwa tygodnie, ale o ile wiem to mój były mąż (separacja do 10 lat, rozwód od ponad trzech) obecnie przebywa w Stanach nielegalnie. Czy urzędnik imigracyjny na granicy wpuści mnie do USA? Czy muszę wspominać o moim byłym podczas rozmowy? W Stanach byłam już jeden raz. W Polsce zostawiam syna, który ma 17 lat. Pozdrawiam wszystkich Z góry dziękuję za odpowiedź.
andyopole Napisano 25 Marca 2018 Zgłoś Napisano 25 Marca 2018 We wniosku o wizę są pytania o rodzinę posiadaną w USA. Mąż to nie rodzina, tym bardziej były. Żołnierz nie pytany, nie odpowiada...
kesi Napisano 25 Marca 2018 Autor Zgłoś Napisano 25 Marca 2018 Dziękuję za rozwianie moich obaw i szybka odpowiedź.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.