Gary Napisano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2018 Cześć, 2 lata temu wzięliśmy z żoną ślub w USA, złożyliśmy papiery i żona cały czas chodziła do szkoły także nie przesiedziała ani jednego dnia nielegalnie. Musieliśmy wrócić nagle do Polski i wysyłamy teraz papiery do NVC już na ten tzw. 60 day letter i pytanie jak teraz to wygląda bo ja jako sponsor główny jestem aktuslnie w polsce, rozmowa też będzie w ambasadzie w polsce. Czy potrzebowałbym jakiś nie wiem papier od jakiegoś pracodawcy, że będę miał pracę jak przyjadę do USA z powrotem czy jak to wygląda w tej sytuacji ? Edit: W sprawie dołączony jest drugi sponsor, moja Ciocia ponad 30 lat w stanach
Gość Napisano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2018 Skoro jesteście po ślubie to chyba raczej aplikujecie o wizę małżeńską. Tak dla ścisłości.
Gary Napisano 27 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2018 Nie wiedzialem, w ktorym dziale dokladnie umiescic
Gość Napisano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2018 W tytule posta też napisałeś wiza narzeczenska więc trochę to mylące. :p Co do dokumentów- jak długo mieszkacie w Polsce? W przypadku wizy małżeńskiej ty musisz mieć domicle w US (adres, ID, etc ) ale jeśli nie jesteście w PL długo to wydaje mi się że nie będzie problemu z dokumentami o pracę. Szczególnie że macie już drugiego sponsora. Jeśli masz możliwość załatwienia dokumentu ze czeka na Ciebie praca, to zawsze nie zaszkodzi przynieść na rozmowę.
Gary Napisano 27 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2018 Wlasnie a to ja tez biore udzial w rozmowie czy sama zona ma isc??
sly6 Napisano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2018 A wiesz chociaż ile będzie czekać Twoja żona na Gc? Jak dwa lata a Ty utracisz domicile to żadnej wizy nie będzie Masz utrzymać domicile do czasu rozmowy. Praca w USA,większość czasu tam musisz być oraz płacić podatki.
Gary Napisano 27 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2018 My juz swoja date odczekalismy. Teraz wedlug tego co pisze na ich stronie do 60 dni sprawdza papiery a potem do 90 dni wyznacza rozmowe.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.