BlackDog Posted September 2, 2018 Report Share Posted September 2, 2018 Witam, Tak jak w temacie. Mój plan jest dalekosiężny i mam zamiar wyjechać do Kanady. Tam pracować i żyć. Z tego co wiem to po 3 latach można już się starać o obywatelstwo kanadyjskie. Załóżmy że gdybym je uzyskał to czy mogę w takim przypadku przeprowadzić się do stanów jako „kanadyjczyk” i wtedy bez problemu będę mógł tam zamieszkać? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 2, 2018 Report Share Posted September 2, 2018 4 minuty temu, BlackDog napisał: Witam, Tak jak w temacie. Mój plan jest dalekosiężny i mam zamiar wyjechać do Kanady. Tam pracować i żyć. Z tego co wiem to po 3 latach można już się starać o obywatelstwo kanadyjskie. Załóżmy że gdybym je uzyskał to czy mogę w takim przypadku przeprowadzić się do stanów jako „kanadyjczyk” i wtedy bez problemu będę mógł tam zamieszkać? pozdrawiam Nie. Obywateli Kanady obowiązują wizy imigracyjne do US, tak jak kazdego. Zeby zyc i mieszkac w Kanadzie, tez trzeba miec odpowiednie wizy. Nikt cie tam nie wpusci "ot tak". Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackDog Posted September 2, 2018 Author Report Share Posted September 2, 2018 Tak ale jako obywatel Kanady chyba sprawa jest uproszczona. Kanada raczej nie ma takiego statusu jak Polska Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackDog Posted September 2, 2018 Author Report Share Posted September 2, 2018 I raczej nie są takie restrykcyjne wymagania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 2, 2018 Report Share Posted September 2, 2018 10 minut temu, BlackDog napisał: Tak ale jako obywatel Kanady chyba sprawa jest uproszczona. Kanada raczej nie ma takiego statusu jak Polska Nope. Wizy imigracyjne obowiazuja kazdego tak samo. Zeby moc zyc i pracowac w USA bedziesz musial albo miec slub z obywatelem US i starac sie o odpowiednia wize imigraycjna, albo kwalifikowac sie do wizy pracowniczej. Na jakiej wizie chcesz emigrowac do Kanady? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackDog Posted September 2, 2018 Author Report Share Posted September 2, 2018 Pracownicza, kierowca trucka (mam uprawnienia) z dobrym angielskim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 2, 2018 Report Share Posted September 2, 2018 1 minutę temu, BlackDog napisał: Pracownicza, kierowca trucka (mam uprawnienia) z dobrym angielskim Jesli twoim wlasciwym celem jest USA a nie Kanada, to nie lepiej po prostu starac sie o sponsorowanie pracownicze do USA...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackDog Posted September 2, 2018 Author Report Share Posted September 2, 2018 sponsorowanie wydaje sie trudna sprawa, jesli strace pracodawce to wtedy chyba problem jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 2, 2018 Report Share Posted September 2, 2018 Teraz, BlackDog napisał: sponsorowanie wydaje sie trudna sprawa, jesli strace pracodawce to wtedy chyba problem jest No ale tak moze sie zdarzyc na wizie pracowniczej do Kanady? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackDog Posted September 2, 2018 Author Report Share Posted September 2, 2018 Troche chyba inaczej to wygląda, raczej dostaje się po prostu pozwolenie jeśli poda się konkretne powody i informacje. Jutro idę do ambasady Kanady i się dowiem więcej szczegółow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.