speedy 62 Napisano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2005 witam -pytanie -moja 16 -letnia corka pojechala High School-chiala zalozyc sobie konto w banku -ale odmowili -brak SS-co mozna zrobic -sa jakies kruczki ?-jest w stanie Nowy York ?-pozdrawiam i bede wdzieczny za odpowiedz
ptyś Napisano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2005 moze niech sie zapyta w szkole o jakies zaswiadczenie, ktore jej moga wystawic do zalozenia konta, to zalezy od banku - wiele, ale nie wszystkie, maja oferty dla mlodziezy
speedy 62 Napisano 2 Września 2005 Autor Zgłoś Napisano 2 Września 2005 ..zadnych podpowiedzi ?....szkoda pozdrawiam!
kubakj Napisano 12 Września 2005 Zgłoś Napisano 12 Września 2005 Wiele bankow zalozy konta bez nr SSN, a jak sie upra o tax id, to wypelnij forme o ITIN.
magma23 Napisano 4 Marca 2006 Zgłoś Napisano 4 Marca 2006 Troche pozno zobaczylam ten temat, bo byl wpisany ponad pol roku temu ale ja dowiadywalam sie w niektorych bankach jak to z tym jest i np. w 'Bank of America' powiedzieli mi, ze moge bez przeszkod zalozyc konto majac 2 z wybranych dokumedntow Please bring two forms of ID to the banking center: Foreign passport with photo Nonimmigrant Visa and Border Crossing Card (DSP-150 with photo) Nonresident Alien Border Crossing Card (I-586 with photo) Or your permanent resident card A secondary ID. Podobnie powiedzieli mi w citibanku. SSN potrzebny jest tylko przy zakladaniu konta online. W pozostalych wypadkach konto trzeba zalozyc w lokalnej placowce banku. Nie wszystkie banki pewnie to honoruja ale wieksze banki raczej nie robia problemow obcokrajowcom.
kubakj Napisano 5 Marca 2006 Zgłoś Napisano 5 Marca 2006 Troche pozno zobaczylam ten temat, bo byl wpisany ponad pol roku temu ale ja dowiadywalam sie w niektorych bankach jak to z tym jest i np. w 'Bank of America' powiedzieli mi, ze moge bez przeszkod zalozyc konto majac 2 z wybranych dokumedntowPlease bring two forms of ID to the banking center: Foreign passport with photo Nonimmigrant Visa and Border Crossing Card (DSP-150 with photo) Nonresident Alien Border Crossing Card (I-586 with photo) Or your permanent resident card A secondary ID. Podobnie powiedzieli mi w citibanku. SSN potrzebny jest tylko przy zakladaniu konta online. W pozostalych wypadkach konto trzeba zalozyc w lokalnej placowce banku. Nie wszystkie banki pewnie to honoruja ale wieksze banki raczej nie robia problemow obcokrajowcom. Jak nie ma SSN, to pozostalych doksow tez nie ma, a meksykanko napewno nie jest. W PSFCU otworza tylko z paszportem! www.psfcu.com
magma23 Napisano 6 Marca 2006 Zgłoś Napisano 6 Marca 2006 A co ja niby napisalam :roll: Przeciez napisalam, ze SSN jest potrzebny jesli ktos chcialby zalozyc konto online, a jesli nie ma sie SSN to trzeba zakladac konto normalna droga czyli podreptac do banku i przedstawic paszport itp. itd.
kubakj Napisano 7 Marca 2006 Zgłoś Napisano 7 Marca 2006 A co ja niby napisalam :roll: Przeciez napisalam, ze SSN jest potrzebny jesli ktos chcialby zalozyc konto online, a jesli nie ma sie SSN to trzeba zakladac konto normalna droga czyli podreptac do banku i przedstawic paszport itp. itd. Napisalas sie, SSN tylko do online potrzebne jest, a to nie jest prawda. Mozna otworzyc konto tez online nie majac SSN. A nawet w oddziale banku zarzadaja SSN lub TAX ID. Jesli w oddziale wiedza, to od klientow bez SSN/ITIN wypelniaja W-8 czy W-9 i wtedy nie trzeba SSN/ITIN do otwarcia konta.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.