fotograf124 Napisano 11 Maja 2019 Zgłoś Napisano 11 Maja 2019 czy fotograf, ktory ma zlecenie na zdjecia reportaz konferncji a po konferencji robi wakacje 2 tygodnie na zwiedzanie Stanów musi starac sie o wize I lub innej czy wystarczy biznesowo-turystyczna b1/b2?
sly6 Napisano 11 Maja 2019 Zgłoś Napisano 11 Maja 2019 51 minut temu, fotograf124 napisał: czy fotograf, ktory ma zlecenie na zdjecia reportaz konferncji a po konferencji robi wakacje 2 tygodnie na zwiedzanie Stanów musi starac sie o wize I lub innej czy wystarczy biznesowo-turystyczna b1/b2? Pytanie jest inne kto i kiedy będzie za to płacić, czy masz własną firmę, ktoś Cię wysyła? Możesz napisać do Ambasady i dostaniesz odpowiedź bo na b2 wiza turystyczna nie możesz tego robić, co innego zwiedzanie.
fotograf124 Napisano 11 Maja 2019 Autor Zgłoś Napisano 11 Maja 2019 mam wlasna dzialalnosc i zona tez ma swoja i zaproszenie dostaniemy na jedna z nich. umowa bedzie formalnie spisana miedzy zony dzialalnoscia a firma, ktora prosi o zdjecia podczas zamknietej konferencji.
sly6 Napisano 11 Maja 2019 Zgłoś Napisano 11 Maja 2019 2 godziny temu, fotograf124 napisał: mam wlasna dzialalnosc i zona tez ma swoja i zaproszenie dostaniemy na jedna z nich. umowa bedzie formalnie spisana miedzy zony dzialalnoscia a firma, ktora prosi o zdjecia podczas zamknietej konferencji. Tutaj może być kluczowe kto będzie za to płacić. Firma w Polsce czy ta ze Stanów.
hania66 Napisano 12 Maja 2019 Zgłoś Napisano 12 Maja 2019 Trzeba próbować, wiza to jedna wielka loteria sama już coś o tym wiem, stawałam już trzy razy
sly6 Napisano 12 Maja 2019 Zgłoś Napisano 12 Maja 2019 21 minut temu, hania66 napisał: Trzeba próbować, wiza to jedna wielka loteria sama już coś o tym wiem, stawałam już trzy razy Tylko że w tym przypadku źle dobrana wiza może skutkować rozmowa bez wizy. Ile było takich przypadków.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.