jo.miko Napisano 28 Września 2005 Autor Zgłoś Napisano 28 Września 2005 no no no, długo mnie tu nie było i widzę ze wštek ładnie sie rozwinšł, ale w innym kierunku )) ok - juz wiem, że to raczej marzenie ciętej głowy szukac pracodawcy na własnš rękę, nie majac żadnych znajomoci, opierajšc się tylko o to, co w necie. Czy aby wyjechac przez AIESEC to wciaż trzeba byc studentem? czy mozna juz byc absolwentem? i czy maja bogatš oferte w USA? a co z moim HR? czy znacie moze jakies biura, ktore maja oferty w tym obszarze w Miami? pozdrawiam Aka
dagmarcia Napisano 28 Września 2005 Zgłoś Napisano 28 Września 2005 Czy aby wyjechac przez AIESEC to wciaż trzeba byc studentem? Nie czy mozna juz byc absolwentem? Tak i czy maja bogatš oferte w USA? Maja bogata oferte na calym swiecie. Odsylam do www.aiesec.pl
katarzyna222 Napisano 29 Września 2005 Zgłoś Napisano 29 Września 2005 nie wiem czy sledzilas poprzednie debaty na temat praktyk http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...=asc&highlight= ale mi tez sie wydaje ze samemu to jest dosyc trudne,trzeba duzo siedziec,wszedzie szperac,ale a noz moze sie uda?:)pewna aniaaaaa jedzie na praktyke do miami na florydzie,moze ona jest b.zorientowana w kwestii florydy,wiem ze korzystala z biura migacz travel . Co do Aiesecu,to pojde do nich i wprost sie zapytam,jakie mam szanse wyjechac na praktyki do usa-bo na stronie oficjalnej nie widzialam zadnych ofert-byc moze prez to razace swiatlo :oops: :shock:
jo.miko Napisano 29 Września 2005 Autor Zgłoś Napisano 29 Września 2005 No własnie, ja tez nic konkretnego na stronie AIESEC nie widzialam - wiec tez sie do nich wybiore ) co do anki, która wyjechała na Floryde....gdzie jej szukac?? ))) jestes tu gdzies? daj znac, jakie tam sš szanse na HR? jesli oczywiscie sie orientujesz w tym temacie. No i zajrze sobie do Migacza dzieki za info
katarzyna222 Napisano 30 Września 2005 Zgłoś Napisano 30 Września 2005 cos mi sie wydaje ze aniaaaaaaaaa wyjechala juz na floryde..............ale moze sie pojawi za jakis czas jak sie rozpakuje a swoja droga to nie sadze by za jakies 15lat zniesli wizy do usa...bo departament stanu niezle kase czesze za te DSy,a ostatnio dowiedzialam sie jakie dlugi ma usa-miliardowe-jak to powiedzial pewnien wykladowca na lubelskiej uczelni-"usa to kolos na glinianych nogach" 8) moze jescze zdaze tam pojechac,zanim to nastapi :wink: :Ps.co to jest HR? :oops:
jo.miko Napisano 30 Września 2005 Autor Zgłoś Napisano 30 Września 2005 HR - Human Resources. Chcialabym jakies rekrutacje (oczywiscie najpierw asystowanie, selekcja cv itd), do tego komunikacja w korporacji i takie tam fajowe rzeczy by mi odpowiadały swoja drogą - czy nie jest tak ze podczas Internshipu/ PCT musi byc rotacja po roznych działach firmy? a mnie interesuje glownie dzial personalny. Qrcze, sprawa coraz bardziej mi sie komplikuje, przynajmniej w glowie :/ Anka - czekamy na Twoje wrazenia ))
katarzyna22 Napisano 3 Października 2005 Zgłoś Napisano 3 Października 2005 ona pewnie juz wyjechala,moze za pare dni sie pojawi-jak sie rozpakuje :wink: i wtedy opowie nam czy jest zadowolona
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.