Skocz do zawartości

formularz 156

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

prosze o podpowiedzi - czerwonym drukiem napisano ze wypelniac po angielsku a ja go nie zam Mam 69 lat chce jechac turystycznie do dawnych znajomych ale nie wiem u kogo sie zatrzyam Co pisacw tych rubrykach

Napisano

witam!!!!

na stronie konsulatu usa w krakowie jest wniosek DV-156 do wypełnienia w jezyku polskim...nie jest to trudna sprawa....w rubryce gdzie bedzie sie przebywac....najlepiej wpisać osobe która zaprasza.......

powodzenia

Napisano

witam...

ja wpisywalam nie dotyczy NIE DOTYCZY i jest dobrze....w miejscu gdzie sie zatrzymac raczej nalezy wpisac ......ja tak mysle.....lub nie dotyczy tylko nalezy miec uzasadnienie .....jaki jest cel?......

:D

Napisano

a jak sadzisz o mozliwosciach otzrymania wizy dla seniora czy trzeba miec jakies dokumanty Mam emeryture jestem wdowcem i chce troche pozwiedzac Znajomi mnie zapraszaja na swieta wiec chcialbym ppojechac

Napisano

jjwawa

sadze ze dostaniesz wize....tylko jak masz zaproszenie wpisz ze jedziesz do tych ludzi......moja rada.... wystarczy jak udowodnisz ze jestes emerytem....moja tesciowa ma na 10 lat wize.. pytali ja tylko do kogo jedzie i jak dlugo jest na emeryturze..

zycze powodzenia

Napisano

moj znajomy byl po wize Przy okenku powiedzieli mu ze dostal Potem czekal ok 10 dni na paszport i przyszedl bez wizy i zaznaczyli mu takim druku ze oszukiwal Co to jest?

Napisano

nie wiem dlaczego sie tak stało ....wiem jednak ze po wizycie pracownicy konsulatu przed wbiciem wizy moga sprawdzać.. czy faktycznie osoba dana pracuje.. i czy przy okienku mowila prawde....wiem bo mój mąż był tak sprawdzany....szef mu powiedział...ze wypytywali go o wszystko ..zarobki..jak dlugo pracuje...itp.... mąż jednak mowil prawde .. i ma wize na 10 lat... powiem tak nie warto kłamać....

Napisano

dostal odpowiedz dlaczego ma pusty paszport tzn bez wizy i nie ma duzych szans na wize no chyba ze przekona Konsula ze te papiery sa prawdziwe i ze mowil prawde.,,.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...