joanna_o Napisano 16 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2020 Raczej glupie pytanie ale mam nadzieje ze ktos m cos poradzi. Za kilka tygodni lece do Miami na wizie B1/B2 a stamtad po kilku dniach na Kube, czy na wjezdzie jak mnie spytaja o moje plany to mowic wprost ze jestem na kilka dni a potem Kuba czy mowic ze "vacation" i tyle i czekac jak mnie cos wiecej spytaja o konkrety? Nie mam nic do ukrycia ale wiem ze stosunki miedzy USA a Kuba sa takie sobie - i boje sie ze moze to zawazyc na tym czy mnie wpuszcza czy nie. A i tak sporo planowania mi wyszlo bo wyjezdzajac z USA musze zdeklarowac jaki powod wyjazdu na Kube, rozpisac jakie konkretnie plany. Nie chce zeby moja kubanska przygoda sie skonczyla juz na wjezdzie do USA Bylabym bardzo wdzieczna za wszelkie wskazowki!
mcpear Napisano 16 Lutego 2020 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2020 Jak spytają się o szczegóły mówić wprost prawdę: czyli jesteś kilka dni i lecisz dalej na Kubę. Nie odmówią ci wjazdu do USA tylko dlatego, że planujesz lecieć na Kubę
joanna_o Napisano 17 Lutego 2020 Autor Zgłoś Napisano 17 Lutego 2020 Bardzo bardzo dziekuje za odpowiedz!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.