Skocz do zawartości

Ile sie czeka od wyladowania w USA do zejścia na ląd

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanko któtkie i treściwe :D Ile sie czeka od przylotu samolotu do stanow do "zejścia na lad" ?? Pytam bo znajomy po mnie i mojego chlopaka wyjdzie i nie chcielibysmy zeby czekaj 3 godziny... moze wiec mu od razu powiedziec zeby przyjechal pozniej ??

czy z samolotu mozna dzwonic ?? korzystac z komorek, mozna ??

dzieki !! :)

• Odpowiedzi 21
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Lece do Dertoit. Czyli umowie sie ze znajomym 1,5 godziny po przylocie.

dzieki wszystkim :D najwy?ej bedzie mial czas na rozna przemyslenia i refleksje :) jakby sie przedluzylo :D

Fiendix... skad taki przerazajacy obrazek ??!! mam nadzieje ze nie oddaje stanu Twojego ducha :D

A czy moglibyscie napisac jak to jest po kolei ?? Tj. wysiadam z samolotu, potem ide po bagaz a potem do immigration? To bedzie jakis koles czy budka czy jak??

Buziaki

Napisano
Fiendix... skad taki  przerazajacy obrazek ??!! mam nadzieje ze nie oddaje stanu Twojego ducha :)

A czy moglibyscie napisac jak to jest po kolei ?? Tj. wysiadam z samolotu, potem ide po bagaz a potem do immigration? To bedzie jakis koles czy budka czy jak??

Buziaki

chyba oddaje - mam juz dosc niektorych rzeczy..

A co do procedury:

1) wychodzisz z samolotu :D

2) ustawiasz sie w kolejce do budki z immigration

3) robia Ci zdjecie i pobieraja odciski / oddajesz I-94

4) odbierasz bagaz (jesli nie lecisz dalej)

5) podchodzisz do celnika i oddajesz mu kartke z deklaracja celna

6) wychodzisz z lotniska

7) szukasz greyhounda :D

F

Napisano

[quote="Fiendix

3) robia Ci zdjecie i pobieraja odciski / oddajesz I-94

co to jest I-94 ?? nie przypominam sobie zebym wype3nia3a taki druk...

Napisano

Czesc,

Karta I-94 (Arrival and Departure Record) otrzymasz i bedziesz musiala wypelnic w samolocie. Nie mozesz jej zgubic. Koniecznie trzeba ja oddac przy wyjezdzie z USA do linii lotniczej. Jesli na karcie bedziesz miec napisane D/S, to oznacza to ze mozesz zostac 30 dni dluzej poza waznoscia wizy.

Pozdr.

Napisano
Czesc,  

Karta I-94 (Arrival and Departure Record) otrzymasz i bedziesz musiala wypelnic w samolocie. Nie mozesz jej zgubic. Koniecznie trzeba ja oddac przy wyjezdzie z USA do linii lotniczej. Jesli na karcie bedziesz miec napisane D/S, to oznacza to ze mozesz zostac 30 dni dluzej poza waznoscia wizy.

Pozdr.

czy to jest deklaracja celna ?? Bo jak nie to ja nic nie rozumiem :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...