Evrin Napisano 12 Maja 2004 Zgłoś Napisano 12 Maja 2004 Mam pytanko któtkie i treściwe Ile sie czeka od przylotu samolotu do stanow do "zejścia na lad" ?? Pytam bo znajomy po mnie i mojego chlopaka wyjdzie i nie chcielibysmy zeby czekaj 3 godziny... moze wiec mu od razu powiedziec zeby przyjechal pozniej ?? czy z samolotu mozna dzwonic ?? korzystac z komorek, mozna ?? dzieki !!
Flame of Udun Napisano 13 Maja 2004 Zgłoś Napisano 13 Maja 2004 zalezy od lotniska i natezenia - ale generalnie licz okolo 1 godziny + okolo 30 min na odbior bagazu. Jesli masz 3 zakresowa to z lotniska/samolotu mozesz dzwonic. F
Endriu Napisano 13 Maja 2004 Zgłoś Napisano 13 Maja 2004 z samolotu radzi3bym uwa?aa :wink: A tak na serio to zadzwon dopiero gdy samolot bedzie ju? sta3 przy rekawie
Flame of Udun Napisano 13 Maja 2004 Zgłoś Napisano 13 Maja 2004 z samolotu radzi3bym uwa?aa :wink: A tak na serio to zadzwon dopiero gdy samolot bedzie ju? sta3 przy rekawie no tak oczywiscie.. F
wipeout Napisano 13 Maja 2004 Zgłoś Napisano 13 Maja 2004 Bierz tez pod uwage czas spedzony w Immigration - mnie w zesz3ym roku w Miami trzymali prawie 2 godziny :roll: 8)
Evrin Napisano 13 Maja 2004 Autor Zgłoś Napisano 13 Maja 2004 Lece do Dertoit. Czyli umowie sie ze znajomym 1,5 godziny po przylocie. dzieki wszystkim najwy?ej bedzie mial czas na rozna przemyslenia i refleksje jakby sie przedluzylo Fiendix... skad taki przerazajacy obrazek ??!! mam nadzieje ze nie oddaje stanu Twojego ducha A czy moglibyscie napisac jak to jest po kolei ?? Tj. wysiadam z samolotu, potem ide po bagaz a potem do immigration? To bedzie jakis koles czy budka czy jak?? Buziaki
Flame of Udun Napisano 13 Maja 2004 Zgłoś Napisano 13 Maja 2004 Fiendix... skad taki przerazajacy obrazek ??!! mam nadzieje ze nie oddaje stanu Twojego ducha A czy moglibyscie napisac jak to jest po kolei ?? Tj. wysiadam z samolotu, potem ide po bagaz a potem do immigration? To bedzie jakis koles czy budka czy jak?? Buziaki chyba oddaje - mam juz dosc niektorych rzeczy.. A co do procedury: 1) wychodzisz z samolotu 2) ustawiasz sie w kolejce do budki z immigration 3) robia Ci zdjecie i pobieraja odciski / oddajesz I-94 4) odbierasz bagaz (jesli nie lecisz dalej) 5) podchodzisz do celnika i oddajesz mu kartke z deklaracja celna 6) wychodzisz z lotniska 7) szukasz greyhounda F
Evrin Napisano 13 Maja 2004 Autor Zgłoś Napisano 13 Maja 2004 [quote="Fiendix 3) robia Ci zdjecie i pobieraja odciski / oddajesz I-94 co to jest I-94 ?? nie przypominam sobie zebym wype3nia3a taki druk...
w0jn4 Napisano 13 Maja 2004 Zgłoś Napisano 13 Maja 2004 Czesc, Karta I-94 (Arrival and Departure Record) otrzymasz i bedziesz musiala wypelnic w samolocie. Nie mozesz jej zgubic. Koniecznie trzeba ja oddac przy wyjezdzie z USA do linii lotniczej. Jesli na karcie bedziesz miec napisane D/S, to oznacza to ze mozesz zostac 30 dni dluzej poza waznoscia wizy. Pozdr.
Evrin Napisano 13 Maja 2004 Autor Zgłoś Napisano 13 Maja 2004 Czesc, Karta I-94 (Arrival and Departure Record) otrzymasz i bedziesz musiala wypelnic w samolocie. Nie mozesz jej zgubic. Koniecznie trzeba ja oddac przy wyjezdzie z USA do linii lotniczej. Jesli na karcie bedziesz miec napisane D/S, to oznacza to ze mozesz zostac 30 dni dluzej poza waznoscia wizy. Pozdr. czy to jest deklaracja celna ?? Bo jak nie to ja nic nie rozumiem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.