qurt Posted October 27, 2005 Report Posted October 27, 2005 no właśnie nei wiem jaki program wyjazdu do stanow wybrać. Jestem oczywiście studentem i mam zamiar wybrać sie w czerwcu do USA, a konkretniej do NYC, bo mam tam rodzine i mógłbym u nihc mieszkać, tak sie zastanawialem ze W&T było by dla mnie najlepsze ale sam nie jestem pewien, a moze powinienem ubiegać sie o wize turystyczną ;]
Jarek1122 Posted October 27, 2005 Report Posted October 27, 2005 no właśnie nei wiem jaki program wyjazdu do stanow wybrać. Jestem oczywiście studentem i mam zamiar wybrać sie w czerwcu do USA, a konkretniej do NYC, bo mam tam rodzine i mógłbym u nihc mieszkać,tak sie zastanawialem ze W&T było by dla mnie najlepsze ale sam nie jestem pewien, a moze powinienem ubiegać sie o wize turystyczną ;] Jak chcesz popracowac to jedz na worka,bo na turystycznej nie mozna pracowac.
qurt Posted October 27, 2005 Author Report Posted October 27, 2005 hehe mozna pracowac ale nielegalnie ;] a jeszce jak biote ten program work&trawel (bo chba o ten ci chodzilo) to jest 100% pewność ze pojade i bede praocwał? czy moze powinienem poprosić rodzine z usa o zaproszenie to zwiększylo by moje szanse ?
dagmarcia Posted October 27, 2005 Report Posted October 27, 2005 hehe mozna pracowac ale nielegalnie ;] Mozna krasc, tez nielegalnie :roll: (Chomik, nie wsciekaj sie, prosze... :oops:) czy moze powinienem poprosić rodzine z usa o zaproszenie to zwiększylo by moje szanse ? Nie, zaproszenie ani nie zwiekszy, ani nie zmniejszy Twoich szans i jest zupelnie bezuzyteczne.
karla Posted October 30, 2005 Report Posted October 30, 2005 ja radze jechac na J-1 ,jestes studentem wykorzystaj to ! pracuj legalnie !
qurt Posted November 3, 2005 Author Report Posted November 3, 2005 ciekawa te forum mozna sie wiele dowiedizec, tylko niektóre przygody z pracodawcami mnie przerażają, czy czesto sie zdarza ze boss utrudnia znalezienie 2 pracy ?
Mingan Posted November 3, 2005 Report Posted November 3, 2005 róznie bywa nie ma reguły zasadniczo ludzie często ludzie zmieniają głównego pracodawce ,tylko szybko wyrob SSN puzniej free way do what u want
Bozka Posted November 3, 2005 Report Posted November 3, 2005 róznie bywa nie ma reguły zasadniczo ludzie często ludzie zmieniają głównego pracodawce ,tylko szybko wyrob SSN puzniej free way do what u want Tylko uwazajcie na sevis! Mingan pozniej piszemy przez "o" z kreska
Mingan Posted November 4, 2005 Report Posted November 4, 2005 róznie bywa nie ma reguły zasadniczo ludzie często ludzie zmieniają głównego pracodawce ,tylko szybko wyrob SSN puzniej free way do what u want Tylko uwazajcie na sevis! Mingan pozniej piszemy przez "o" z kreska postam się zapamiętać jak pisze się później;)
Pitt Posted November 6, 2005 Report Posted November 6, 2005 Staraj sie o wize J1,to ulatwi ci zycie.Jak masz SS jest duzo prosciej cokolwiek zalatwic!To WAZNE!!!Pracowac mozna jak i gdzie chcesz!Nie ma takiego slowa pracowac nielegalnie!Uwiez!Jestem na turystycznej,wg I94 niewaznej i kontrola z Labor Department nie miala do mnie zastrzezen bo podadki itp sa odprowadzane.Smieszne co?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.