ona90 Napisano 19 Marca 2021 Zgłoś Napisano 19 Marca 2021 Witam. Byłam w USA na wizie J1 przez 2 lata. Po dwóch latach aplikowalam o zmianę statusu na turystyczny. Aplikowałam o zmianę statusu od 7 marca( tego dnia wygasła moja wiza) do 7 sierpnia. W między czasie dostałam pismo z USCIS o dosłanie kilku dokumentów, jednym z nich był wyciąg z banku i na tym wyciągu był również przelew za kwiecień od mojej host rodziny, gdzie kwiecień to był mój travel month i nie mogłam juz pracować. Niestety moja hostka zapomniała anulować przelew. W sierpniu wróciłam do Polski tak jak planowałam.W październiku dostałam list że, moja aplikacja o zmianę statusu została odrzucona ponieważ "pracowałam" nielegalnie i ze jeżeli przebywałam dłużej niż 180 dni (po programie) to mam bana na 3 lata. Czy ktoś był w podobnej sytuacji? Czy udało sie komuś po 3 latach wylecieć ponownie do USA na wizie turystycznej?
sly6 Napisano 22 Marca 2021 Zgłoś Napisano 22 Marca 2021 Jest szansa lecz każdy przypadek jest inny jak też urzędnik, jeden uwierzy ze nie zrobisz tak a inny powie ze ma ale.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.