Syracuse Posted November 2, 2005 Report Posted November 2, 2005 Witam serdecznie !!! Wylosowałem w DV-2006 case number : 13 tysięcy z hakiem? Może ktoś mi podpowie na kiedy ewentualnie mogę spodziewać się interview z Konsulem? Jesli ktoś z DV-2005 miał podobny numer , to proszę równiez o informację w tej sprawie. Pozdrawiam i z góry dziękuję.
Bukaj Posted November 5, 2005 Report Posted November 5, 2005 więc Moja połowa otrzymała wiadomość o wygranej gdzieś tak w czerwcu a teraz ten ostateczny list czyli date INTERVIEW otrzymała 3 listopada a CN miała 46xx więc może to jakoś ci pomoże noo ale cały okres oczekiwania podlega wielu czynnikom np. ktoś tam odpadnie, ktoś zrezygnuje itp. i tak numery są odsiewane czy to wczesniej w KCC czy na Interview partiami wiem że na forum możesz znaleźć adres stronki na której są zapisane aktualnie rozpatrywane numery (sorki adres mi gdzies wcieło) tak czy inaczej z tego co ja wcześniej pytałem i czytałem to ten okres to może być 4 miesiące i nawet 1,5 roku ehhh No nic mam nadzieje że coś ti to pomoże Si Ja
majk Posted November 6, 2005 Report Posted November 6, 2005 A wiec tak, co roku bywa inaczej. W poprzedniej edycji numery powyzej 13 tys byly rozpatrywane od stycznia. W tym roku jednak w poczatkowych miesiacach numery cut-off (maksymalny numer jaki moze byc rozpatrzony w danym miesiacu) sa nizsze niz w ubieglych latach. I tak odpowiednio na rok 2004 bylo pazdziernik 10850 listopad 10850 grudzien 13000, a w tym roku masz pazdziernik 3000, listopada 3900, grudzien 5500 ( numery dla europy), a wiec znacznie wolniej. Wiele osob w poprzedniej edycji z numerami powyzej 20000 sie zawiodlo, poniewaz w dv2004 maksymalny numer byl okolo 29000, a w dv2005 skonczylo sie tylko na 20500 ( dla europy) gdzie praktycznie od maja numer juz praktycznie sie nie zwiekszyl. Tak wiec ciezko przewidziec kiedy bedziesz mial rozmowe na pewno nie w tym roku kalendarzowym. Pamietaj ze jezeli ze na rozmowe sie kwalifikujesz ( nie ze na pewno bedziesz mial rozmowe) dopiero wtedy gdy ogloszony numer cut-off bedzie wiekszy od twojego i wtedy mozesz spodziewac sie ze do wrzesnia 2006 bedziesz mial rozmowe.. Czyli jesli masz 13399, to twoj wniosek o wize imigracyjna bedzie brany pod uwage gdy niumer cut-off dla europy bedzie przynajmniej 13400. Pozostaje ci czekac i sprawdzac co miesieczne biuletyny http://www.travel.state.gov/visa/frvi/bull...letin_1360.html Jezeli zobaczysz ze twoj numer juz sie "lapie" wtedy email lub telefon do kcc z pytaniem o dokladny termin rozmowy. Zazwyczaj mozna sie dowiedziec tego wczesniej niz nadejdzie przesylka pocztowa z powiadomieniem i dodatkowymi papierami.
Syracuse Posted November 7, 2005 Author Report Posted November 7, 2005 Dzięki za podpowiedzi. Zawsze to już coś. Pozdrawiam Was serdecznie. Syracuse
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.