Xarthisius Napisano 17 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2022 Having said that, ta sprawa nie ma wiekszego wplywu na proces DV forumowiczow sledzacych ten temat. Nie potrzebnie tu o tym sie rozpisalem. Zdecydowanie nie ma sensu wdawac sie w dalsze dyskusji. Cytuj
Agnieszka 1 Napisano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2022 Czy jeśli na marzec procesowane są numery do 13500 to jest to gwarancja że każdy z numerem do 13500 przejdzie dalej i zostanie zaproszony na interview?oczywiście jeśli spełnia wymagania . Obliczam swoje szanse .NR 24XXX Cytuj
Xarthisius Napisano 17 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2022 26 minutes ago, Agnieszka 1 said: Czy jeśli na marzec procesowane są numery do 13500 to jest to gwarancja że każdy z numerem do 13500 przejdzie dalej i zostanie zaproszony na interview?oczywiście jeśli spełnia wymagania . Obliczam swoje szanse .NR 24XXX Nie wiem czy do konca rozumiem Twoje pytanie, wiec troche pospekuluje co mialas na mysli. Czy wszystkie osoby ponizej EU13500 beda procesowane (a jest ich ~21k ludzi, w 10086 case'ach) i dostana zielone karty? Nie, spora czesc ludzi nigdy sie nie zglosi, czesc dostanie odmowy itp. Procesowac bedzie sie jakies 60-65%. Czy wszystkie osoby chetne do procesowania ponizej EU13500 zostana zaproszone? Tez nie. Z wielu wzgledow. Ogolny burdel w procesowaniu, duze oblozenie ambasady, zamkniecia ambasady ze wzgledu na COVID itp. Ogolnie nie ma zadnych gwarancji na wize, czy nawet interview, jak zreszta Department of State usluznie Cie powiadomil w liscie oznajmiajacym Twoja selekcje. W teorii jest tak, ze cutoff odzwierciedla te wszystkie procesy i "idealnie" dostosowuje "popyt" (chetnych na GC) do "podazy" (ilosc slotow na interview), ale to niestety tylko piekna teoria, ktore nie ma podparcia w brzydkich faktach. Cytuj
Agnieszka 1 Napisano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2022 9 minut temu, Xarthisius napisał: Nie wiem czy do konca rozumiem Twoje pytanie, wiec troche pospekuluje co mialas na mysli. Czy wszystkie osoby ponizej EU13500 beda procesowane (a jest ich ~21k ludzi, w 10086 case'ach) i dostana zielone karty? Nie, spora czesc ludzi nigdy sie nie zglosi, czesc dostanie odmowy itp. Procesowac bedzie sie jakies 60-65%. Czy wszystkie osoby chetne do procesowania ponizej EU13500 zostana zaproszone? Tez nie. Z wielu wzgledow. Ogolny burdel w procesowaniu, duze oblozenie ambasady, zamkniecia ambasady ze wzgledu na COVID itp. Ogolnie nie ma zadnych gwarancji na wize, czy nawet interview, jak zreszta Department of State usluznie Cie powiadomil w liscie oznajmiajacym Twoja selekcje. W teorii jest tak, ze cutoff odzwierciedla te wszystkie procesy i "idealnie" dostosowuje "popyt" (chetnych na GC) do "podazy" (ilosc slotow na interview), ale to niestety tylko piekna teoria, ktore nie ma podparcia w brzydkich faktach. Tak,chodziło mi o osoby chętne do procesowania , nie sprecyzowałam. Dziękuję za odpowiedź. No nic, pozostaje czekać i jak widać liczyć na trochę szczęścia. Cytuj
ala2022 Napisano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2022 Godzinę temu, Xarthisius napisał: Nie wiem czy do konca rozumiem Twoje pytanie, wiec troche pospekuluje co mialas na mysli. Czy wszystkie osoby ponizej EU13500 beda procesowane (a jest ich ~21k ludzi, w 10086 case'ach) i dostana zielone karty? Nie, spora czesc ludzi nigdy sie nie zglosi, czesc dostanie odmowy itp. Procesowac bedzie sie jakies 60-65%. Czy wszystkie osoby chetne do procesowania ponizej EU13500 zostana zaproszone? Tez nie. Z wielu wzgledow. Ogolny burdel w procesowaniu, duze oblozenie ambasady, zamkniecia ambasady ze wzgledu na COVID itp. Ogolnie nie ma zadnych gwarancji na wize, czy nawet interview, jak zreszta Department of State usluznie Cie powiadomil w liscie oznajmiajacym Twoja selekcje. W teorii jest tak, ze cutoff odzwierciedla te wszystkie procesy i "idealnie" dostosowuje "popyt" (chetnych na GC) do "podazy" (ilosc slotow na interview), ale to niestety tylko piekna teoria, ktore nie ma podparcia w brzydkich faktach. a biorąc pod uwagę tylko Warszawę - czy wszystkie osoby poniżej 13500, które wysłały DS zostaną zaproszone ? Czy jest możliwe, żeby VB ruszył i kolejne numery dostały zaproszenia z pominięciem niższych - czy raczej wszystkie do 13500 mogą być spokojne, że dostaną zaproszenie ? Cytuj
Xarthisius Napisano 17 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2022 1 hour ago, ala2022 said: a biorąc pod uwagę tylko Warszawę - czy wszystkie osoby poniżej 13500, które wysłały DS zostaną zaproszone ? Czy jest możliwe, żeby VB ruszył i kolejne numery dostały zaproszenia z pominięciem niższych - czy raczej wszystkie do 13500 mogą być spokojne, że dostaną zaproszenie ? Nie wiem jaka jest "pojemnosc" konsulatu w Warszawie. Nie wiem jak to bedzie wygladac w najblizszym czasie. Dlatego pisalem wczesniej: czekamy na zaproszenia na marzec i kwiecien. Brak ruchu w VB jest dobrym sygnalem. To wlasnie przeciwdziala "pomijaniu nizszych numerow". Co do bycia spokojnym, to sama rozumiesz, ze w dziejszych czasach to nawet wrozka nie odpowie na to pytanie... A jak zamkna konsulat ze wzgledu na COVID na miesiac albo 2? Cytuj
Hayley Napisano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2022 Przyszła mi dzisiaj moja wiza imigracyjna o która się ubiegałam sama w loterii ale zauważyłam, że mam w Annotation dopisek „Valid only if Acc/FTJ Father..” Myślałam że ten dopisek jest tylko przy osobach dołączonych do tej głównej aplikujące o zieloną kartę. Czy to jest błąd? Powinnam coś z tym zrobić? Cytuj
Xarthisius Napisano 21 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2022 1 hour ago, Hayley said: Przyszła mi dzisiaj moja wiza imigracyjna o która się ubiegałam sama w loterii ale zauważyłam, że mam w Annotation dopisek „Valid only if Acc/FTJ Father..” Myślałam że ten dopisek jest tylko przy osobach dołączonych do tej głównej aplikujące o zieloną kartę. Czy to jest błąd? Powinnam coś z tym zrobić? A chociaz class wizy masz dobry? DV1? Mialas jeszcze jakas pending petycje imigracyjna w innej kategorii? Tak, czy inaczej obowiazkowo zadzwon do ambasady co z tym zrobic. Lepiej poprawic, niz zeby potem zastanawiali sie na granicy czy Cie wpuscic. Cytuj
micham Napisano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2022 @Hayleya jak samo rozmowa i czy dużo osób było ? Cytuj
Hayley Napisano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2022 47 minutes ago, Xarthisius said: A chociaz class wizy masz dobry? DV1? Mialas jeszcze jakas pending petycje imigracyjna w innej kategorii? Tak, czy inaczej obowiazkowo zadzwon do ambasady co z tym zrobic. Lepiej poprawic, niz zeby potem zastanawiali sie na granicy czy Cie wpuscic. Dzieki za odpowiedz! Zadzwoniłam do konsulatu i dowiedziałam się że nie powinnam mieć problemu bo na paszporcie mam DV1 wpisane. Więc będzie wiadome że to błąd i tyle. Nawet nie wspomniano nic o odsyłaniu więc liczę że na granicy się też nie przyczepią Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi