ala2022 Napisano 10 Marca 2022 Zgłoś Napisano 10 Marca 2022 4 godziny temu, Hatemelovemelikeme napisał: Są kraje, które takiego bana nałożyły, więc są tacy, którzy zwracają. Co do Twojego maila od KCC to odpowiedź brzmi tak. a jakie to kraje ? Cytuj
Hatemelovemelikeme Napisano 10 Marca 2022 Zgłoś Napisano 10 Marca 2022 42 minuty temu, ala2022 napisał: a jakie to kraje ? Nie wiem dlaczego, ale nie jestem w stanie wkleić na tym forum żadnego linka. Anyway - Czechy, Łotwa, Litwa, na razie pewną część wiz Grecja oraz Islandia. Dodatkowo wiadomość sprzed chwili - Estonia również zawiesiła wydawanie wiz. Cytuj
kenadams Napisano 10 Marca 2022 Zgłoś Napisano 10 Marca 2022 FYI odpowiedziałem na maila z KCC ("Your case number is now current for interview processing. (...)") z pytaniem czy to konkretnie oznacza, że mój DS-260 został już przeprocesowany. Dostałem ponownie dokładnie taką samą odpowiedź. Pytanie czym różni się taka odpowiedź od "Your DS-260 has been processed. (..)" którą dostała @Deep_euphoria. Cytuj
Agggg Napisano 10 Marca 2022 Zgłoś Napisano 10 Marca 2022 42 minuty temu, kenadams napisał: FYI odpowiedziałem na maila z KCC ("Your case number is now current for interview processing. (...)") z pytaniem czy to konkretnie oznacza, że mój DS-260 został już przeprocesowany. Dostałem ponownie dokładnie taką samą odpowiedź. Pytanie czym różni się taka odpowiedź od "Your DS-260 has been processed. (..)" którą dostała @Deep_euphoria. wydaje mi się ze jesteście sprawdzani i będziecie następni zapraszani na rozmowę. Cytuj
Deep_euphoria Napisano 10 Marca 2022 Zgłoś Napisano 10 Marca 2022 26 minut temu, Agggg napisał: wydaje mi się ze jesteście sprawdzani i będziecie następni zapraszani na rozmowę. Miejmy taką nadzieje Cytuj
Agggg Napisano 10 Marca 2022 Zgłoś Napisano 10 Marca 2022 Pre-Interview checklist Witam czy może ktoś potwierdzić czy nic nie przeoczyłam. Wymagane dokumenty = oryginalne + kopie - Zaproszenie /list na rozmowę 1. E- DV website 2. DS-260 confirmation page 3.Paszport - kopia 1 str 4. Akt urodzenia pełny + tłumaczenie ang 5. Akt stanu cywilnego + tłumaczenie ang 6. Dokument o niekaralności + tłumaczenie 7. Dwa zdjęcia 8. Badania lekarskie 9. Dyplomy z uczelni - język ang. certyfikaty / (Czy z dyplom ukończenia liceum i maturę tez? ) 10. świadectwa pracy ( czy tłumaczyć na j.ang.?) 11. Wyciąg z banku ? Czy moze być to wydrukowany screen z konta czy musi być jakiś wydany z banku? proszę o pomoc $ 330 opłata za zielona kartę Czy są jakieś ustalone pytania albo na jakie trzeba się przygotować? Czy o czymś zapomniałam? Proszę o pomoc. Dziękuje Cytuj
magsasi Napisano 10 Marca 2022 Zgłoś Napisano 10 Marca 2022 Pre-Interview checklist Witam czy może ktoś potwierdzić czy nic nie przeoczyłam. Wymagane dokumenty = oryginalne + kopie - Zaproszenie /list na rozmowę 1. E- DV website 2. DS-260 confirmation page 3.Paszport - kopia 1 str 4. Akt urodzenia pełny + tłumaczenie ang 5. Akt stanu cywilnego + tłumaczenie ang 6. Dokument o niekaralności + tłumaczenie 7. Dwa zdjęcia 8. Badania lekarskie 9. Dyplomy z uczelni - język ang. certyfikaty / (Czy z dyplom ukończenia liceum i maturę tez? ) 10. świadectwa pracy ( czy tłumaczyć na j.ang.?) 11. Wyciąg z banku ? Czy moze być to wydrukowany screen z konta czy musi być jakiś wydany z banku? proszę o pomoc $ 330 opłata za zielona kartę Czy są jakieś ustalone pytania albo na jakie trzeba się przygotować? Czy o czymś zapomniałam? Proszę o pomoc. Dziękuje Nie musisz tych dokumentów tłumaczyć Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Xarthisius Napisano 10 Marca 2022 Autor Zgłoś Napisano 10 Marca 2022 Tlumaczenia sa zbedne jezeli dokumenty sa po polsku i procesujesz sie w Warszawie. Przede wszystkim swiadectwo maturalne. Swiadectwa pracy sa Ci raczej nie potrzebne, jezeli masz wyksztalcenie min. srednie. Screen, to nie dokument. Nie mozesz wyciagu wygenerowac w banku i go sobie wydrukowac? Cytuj
don123 Napisano 10 Marca 2022 Zgłoś Napisano 10 Marca 2022 Czy mógłby ktoś zamieścić przykładowe zapytanie jakie wysłał do KCC w sprawie ds-260. Byłbym wdzięczny bo nie chce czegoś pominąć. Cytuj
Deep_euphoria Napisano 10 Marca 2022 Zgłoś Napisano 10 Marca 2022 50 minut temu, don123 napisał: Czy mógłby ktoś zamieścić przykładowe zapytanie jakie wysłał do KCC w sprawie ds-260. Byłbym wdzięczny bo nie chce czegoś pominąć. I pytanie np. Na jakim etapie obecnie jest mój CN . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi