ewsco Napisano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2022 EU43xx. Z tym, że my całą procedurę przechodziliśmy w Londynie. Pierwszą rozmowę mieliśmy wyznaczoną na 7 stycznia, drugą na 24 stycznia. Ostatecznie w związku z dużą zachorowalnością na covida w tamtym czasie w naszym rejonie dotarliśmy do ambasady 7 kwietnia.Dzięki za odpowiedz i gratulujęMacie już wybrane miejsce w USA?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
ellasz Napisano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2022 Chciałabym Was uczulić, że podczas rozmowy może się okazać, że sam wyciąg z konta bankowego może okazać się niewystarczający. Osoby, które będą miały rozmowę w ambasadzie, o ile nie mają sporej ilości oszczędności na koncie mogą zostać poproszone o dosłanie innych dokumentów potwierdzających stan majątkowy lub formę sponsorską I-864. Cytuj
ellasz Napisano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2022 11 minut temu, ewsco napisał: Dzięki za odpowiedz i gratuluję Macie już wybrane miejsce w USA? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Dziękuję. My akurat lecimy do Atlanty. Cytuj
kenadams Napisano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2022 Chciałabym Was uczulić, że podczas rozmowy może się okazać, że sam wyciąg z konta bankowego może okazać się niewystarczający. Osoby, które będą miały rozmowę w ambasadzie, o ile nie mają sporej ilości oszczędności na koncie mogą zostać poproszone o dosłanie innych dokumentów potwierdzających stan majątkowy lub formę sponsorską I-864. Słyszałem, że w Londynie (paradoksalnie) są na to bardziej uczuleni. AFAIK w Warszawie rzadko poruszana jest ta kwestia - ale masz rację, trzeba być przygotowanym. Cytuj
David91 Napisano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2022 Sporej ilości oszczędności - o jakieś sumie myślisz? 1 Cytuj
ellasz Napisano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2022 (edytowane) 6 minut temu, David91 napisał: Sporej ilości oszczędności - o jakieś sumie myślisz? Nie mam pojęcia szczerze mówiąc. Zapewne jest to zależne od ilości osób, które są w aplikacji. Nas jest 5. Więc musieliśmy uzupełnić dokumentację finansową. Ja dosłałam im polisę na życie, wypadkową, potwierdzenie rodzinnego, itp. Dodatkowo wymagali od nas właśnie formy sponsorskiej I-864. Edytowane 26 Kwietnia 2022 przez ellasz Cytuj
ellasz Napisano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2022 6 minut temu, kenadams napisał: Słyszałem, że w Londynie (paradoksalnie) są na to bardziej uczuleni. AFAIK w Warszawie rzadko poruszana jest ta kwestia - ale masz rację, trzeba być przygotowanym. Być może. Z tego co się orientowaliśmy to ponoć od zeszłego roku mają prawo do zarządania dodatkowego potwierdzenia majątkowego. Cytuj
Xarthisius Napisano 26 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2022 8 minutes ago, ellasz said: Dodatkowo wymagali od nas właśnie formy sponsorskiej I-864. To procesował Was ktoś zielony w temacie, bo ta forma nie dotyczy DV. Właściwym formularzem jest I-134 1 Cytuj
ellasz Napisano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2022 (edytowane) 5 minut temu, Xarthisius napisał: To procesował Was ktoś zielony w temacie, bo ta forma nie dotyczy DV. Właściwym formularzem jest I-134 Też tak myśleliśmy, ale jeżeli Twoja aplikacja zostanie odrzucona w ramach sekcji 221(g), tak jak nasza właśnie to wymagana jest właśnie forma I-864 lub inne potwierdzenie majątkowe. Może to być np. akt własności domu/ mieszkania, ale z aktualna jego wyceną. Edytowane 26 Kwietnia 2022 przez ellasz Cytuj
Xarthisius Napisano 26 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2022 (edytowane) 15 minutes ago, ellasz said: Też tak myśleliśmy, ale jeżeli Twoja aplikacja zostanie odrzucona w ramach sekcji 221(g), tak jak nasza właśnie to wymagana jest właśnie forma I-864 lub inne potwierdzenie majątkowe. Może to być np. akt własności domu/ mieszkania, ale z aktualna jego wyceną. Jak by mi CO odrzucil z tego powodu to bym mu grzecznie pokazal https://fam.state.gov/FAM/09FAM/09FAM030208.html (3)(a) oraz (3)(b)(ii) i zasugerowal, ze ma z tego korzystac. Ale w sumie to malo wazne. Licza sie wizy w paszportach. Gratulacje! Edytowane 26 Kwietnia 2022 przez Xarthisius Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi