magsasi Napisano 26 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2022 Oznacza, ze KCC "zarezerwowala" dla danego case'u date I godzine interview w ambasadzie. W momencie kiedy ambasada "przyjmie to do wiadomosci" status zmieni sie na ready.Czyli ready oznacza, że termin w ambasadzie został wyznaczony, tak?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 26 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2022 40 minutes ago, don123 said: Mam pytanie - czy na termin interwiews ma ma wpływ data złożenia ds-260 czy case number ? Numer sprawy i data kiedy Twoje DS-260 zostalo "przeprocesowane". Data zlozenia slabo sie koreluje z tym drugim. Moga przeprocesowac w 1 dzien, a moga przeprocesowac po 2 miesiacach. Data przeprocesowania nie jest znana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 26 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2022 19 minutes ago, magsasi said: Czyli ready oznacza, że termin w ambasadzie został wyznaczony, tak? Jakikolwiek status inny niz "At NVC" juz to oznacza. Jak tylko status zmienia sie na "In Transit" to na stronie ESC powinny byc juz detale zwiazane z data i miejscem rozmowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magsasi Napisano 26 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2022 Jakikolwiek status inny niz "At NVC" juz to oznacza. Jak tylko status zmienia sie na "In Transit" to na stronie ESC powinny byc juz detale zwiazane z data i miejscem rozmowy.Senkju! Jur de bestWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ala2022 Napisano 26 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2022 2 godziny temu, Xarthisius napisał: Nie wiem czy warto to tak porownywac. DV20 i DV21 wogole wyrzucilbym z jakichkolwiek zestawien. Tak samo DV22 przed styczniem. Ze wzgledu na liczbe case'ow przypadajacych na Warszawe w tym roku, porownywanie z innymi latami tez nie za bardzo wychodzi (jakis czas temu doszlismy do wniosku, ze jest ich okolo 2500). Taki trend, ze w pierwszym kwartale roku fiskalnego wydaja mniej wiz niz srednio zawsze byl i to dla wszystkich ambasad. Nie wiele to mowi o tym jak bedzie wygladac reszta FY w tym roku. Z pozytywnych rzeczy: na marzec Warszawa ustalila 140 interviews. To najwiecej w histori odkad sie tym zajmuje. Z negatywnych rzeczy: na marzec Warszawa ustalila 140 interviews. To zdecydowanie za malo, zeby w tym tempie rozdac wszystkie wizy. Moim zdaniem ambasada pracuje sprawnie, niestety mamy 2400 case'ów i tego nie przeskoczy..Ciekawi mnie jak w tym wszystkim potraktują Polaków. Gdyby procesowano tylko polskie i białoruskie, to większość by zdążyła.. Ruscy z kolei wyliczyli, że sprawy na Warszawę doszły mw do poziomu 1400, z kolei inne ambasady EU z mniejszą liczbą wygranych zapraszają też wyższe numery. Jak tak będą zbierać po kolei to nie wiem, czy 10k Warszawa przeskoczy.. i ciekawe jak w tym wszystkim polskie numery - czy muszą czekać na te wszystkie rosyjskie z 'dołu' ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 26 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2022 4 minutes ago, ala2022 said: Moim zdaniem ambasada pracuje sprawnie, niestety mamy 2400 case'ów i tego nie przeskoczy..Ciekawi mnie jak w tym wszystkim potraktują Polaków. Gdyby procesowano tylko polskie i białoruskie, to większość by zdążyła.. Ruscy z kolei wyliczyli, że sprawy na Warszawę doszły mw do poziomu 1400, z kolei inne ambasady EU z mniejszą liczbą wygranych zapraszają też wyższe numery. Jak tak będą zbierać po kolei to nie wiem, czy 10k Warszawa przeskoczy.. i ciekawe jak w tym wszystkim polskie numery - czy muszą czekać na te wszystkie rosyjskie z 'dołu' ? Nie rozumiem czemu Polacy maja byc traktowani lepiej badz gorzej. Z tego wzgledu, ze ambasada znajduje sie na terenie Polski? To nie ma zadnego znaczenia. Ambasada USA reprezentuje interesy amerykanow, a nie nacji ktora jej budynek udostepnila. Wszyscy inni to "klienci" na rownych prawach. Nie ma czegos takiego jak "polskie" i "rosyjskie" numery z punktu widzenia procesu DV. Jedyne o co sie musza martwic w kontekscie narodowosci to to zeby limitu nie przekroczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ala2022 Napisano 26 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2022 15 minut temu, Xarthisius napisał: Nie rozumiem czemu Polacy maja byc traktowani lepiej badz gorzej. Z tego wzgledu, ze ambasada znajduje sie na terenie Polski? To nie ma zadnego znaczenia. Ambasada USA reprezentuje interesy amerykanow, a nie nacji ktora jej budynek udostepnila. Wszyscy inni to "klienci" na rownych prawach. Nie ma czegos takiego jak "polskie" i "rosyjskie" numery z punktu widzenia procesu DV. Jedyne o co sie musza martwic w kontekscie narodowosci to to zeby limitu nie przekroczyc. Z tego wniosek, że gdyby w Warszawie było mniej spraw, to większe numery by otrzymały zaproszenia, ale skoro wszyscy równi i Warszawa idzie 'po kolei' to nie wiem, czy z 10k wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 26 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2022 50 minutes ago, ala2022 said: Z tego wniosek, że gdyby w Warszawie było mniej spraw, to większe numery by otrzymały zaproszenia, ale skoro wszyscy równi i Warszawa idzie 'po kolei' to nie wiem, czy z 10k wyjdzie Z tym "po kolei" to pisalem pare postow wyzej. W koncu na marzec wyszly tez zaproszenia do ludzi z numerami 12k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don123 Napisano 26 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2022 14 minut temu, Xarthisius napisał: Z tym "po kolei" to pisalem pare postow wyzej. W koncu na marzec wyszly tez zaproszenia do ludzi z numerami 12k. To od czego to zależy, że 12k dostają zaproszenie a niższe numery muszą czekać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 26 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2022 (edytowane) 12 minutes ago, don123 said: To od czego to zależy, że 12k dostają zaproszenie a niższe numery muszą czekać ? Nie wiem jak to napisac inaczej niz to jak to napisalem powyzej: od daty przeprocesowania DS-260 (DQ) oraz case number. Przyklad: 2 numery sa ponizej cutoffu w biuletynie, dajmy na to EU1 i EU10000 Niech: EU10000, wyslalo DS-260 30 kwietnia 2021, DQ mialo 1 maja 2021 EU1 wyslalo DS-260 25 kwietnia, DQ mialo 1 grudnia 2021. W wypadku kiedy jest tylko jeden slot w ambasadzie w danym miesiacu, to zaprosza najpierw EU10000, a potem EU1. Edytowane 26 Stycznia 2022 przez Xarthisius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi