agatenka Napisano 21 Maja 2021 Zgłoś Napisano 21 Maja 2021 Witam, czy staral sie ktos ostatnio o National Interest Exception z pozytywnym skutkiem? Jeżeli nie otworzą wkrótce granic musze starac sie o pozwolenie dla mojej mamy, i chcialam zapytac sie o kilka szczegółów.
Mariola818 Napisano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2021 W dniu 21.05.2021 o 17:32, agatenka napisał: Witam, czy otrzymała Pani jakieś informacje na Forum?
agatenka Napisano 30 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2021 Nie, na tym forum nie (za to na grupie na FB jest pełno informacji). Na początku dawali wszystkim, teraz niestety dostanie pozwolenia graniczy z cudem. Mimo ze mialam dosc powazne powody poparte dowodami moja mama dostała odmowę. "Dzień dobry, czy ktoś na forum posiada wiedzę ile dni tak naprawdę się czeka z Ambasady na odpowiedz na NIE ?" Po wysłaniu maila przychodzi wiadomość ze maja 15 business days na odpowiedz. W praktyce odpowiadają w przeciągu 24/48 godzin , kolejna zautomatyzowana wiadomością... bardzo nam przykro nie kwalifikuje sie pan/pani - prosze spedzic 14 dni poza Schengen itd
hakunaMATA Napisano 5 Lipca 2021 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2021 W przypadku mojej mamy również była odpowiedź odmowa. Czas oczekiwania na odpowiedź wynosił równiutkie dwa tygodnie. Wniosek był jednak rozpatrywany w konsulacie w Krakowie, nie wiem, czy to miało jakikolwiek wpływ na czas rozpoznania wniosku.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.