optymistka Napisano 5 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2005 Syn ma 16 lat, jego ojciec jest w usa , jeszce legalnie ( do 20 grudnia), nie wiem jaką ma sznse na dostanie wizy, ale pytanie zasadnicze: czy stara sie o wizę sam, czy musi być rodzic? (-ce?) proszę o odpowiedz, bo słyszałam że od 16 lat startuje sam, ale nigdzie nie mogę tego odczytać.
Chomik Napisano 5 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2005 "Obowiązkowo na rozmowę z konsulem muszą stawić się obydwoje rodzice dzieci do 14 roku życia, przedstawiając swoje dowody odobiste, paszporty oraz odpis zupełny aktu urodzenia dziecka." http://poland.usembassy.gov/poland-pl/visa...a_children.html
KB Napisano 5 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2005 Ojciec jest legalnie, a chlopak musi wrocic do szkoly. Jesli udokumentujecie, ze jest Wam dobrze w Polsce (Twoje zaswiadczenie z pracy i zarobki) i nie zamierzacie emigrowac, to nie powinno byc problemow.
Pitt Napisano 6 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2005 Niech powie,ze tata w interesach musi zostac np. 2 miesiace dluzej i bedzie przedluzal wize, a syna chce zabrac na swieta i nowy rok,np.Po feriach musi wracac i tyle!Bez zbednych epitetow!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.