agus205 Napisano 15 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Jestem laureatką dv-2006, wkrótce czeka mnie rozmowa w konsulacie. Mój mąż 13 lat temu przez szczenięce wybryki wszedł w konflikt z prawem. (włamanie i drobne kradzieże), dziś ma 26 lat. Czy na zaświadczeniu o niekaralności będą widniały jego grzeszki? Czy po jakimś czasie zostają one usunięte z KRK? Za te występki został mu wyznaczony dozór kuratora, wyroku żadnego nie miał. W zaświadczeniu ma być podana informacja o kartotece nieletnich i kartotece karnej Czy ktoś był może w podobnej sytuacji ? proszę o pomoc. Zaświadczenie wygląda następująco: (po kliknięciu otworzy się pełny obraz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 15 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 jak mozecie to sie dowiedzcie w rejestrze ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alien Napisano 29 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Każda osoba wchodząca w konflikt z prawem w wieku do 17 lat jest praktycznie bez karna nie mówiąc o poważnej zbrodni np. morderstwie. Wszystkie wyroki w sadzie rodzinnym(sprawy odbywajace sie dla ludzi do 17roku zycia) sa wymazywane bodajze po 5 latach z akt w sadzie rodzinnym prosze nie mylic tego z kartoteką karalności w sadzie normalnym, pani mąz mial wtedy 13 lat wiec smialo mozna mowic ze byl niekarany. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Genio Napisano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 O ile mi wiadomo z mocy prawa przewinienia są wymazywane po 10 latach (w miedzyczasie nie można byc karanym - to oczywiste), lub po 5 latach na wniosek zainteresowanego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.