Agggg Posted November 14, 2021 Report Share Posted November 14, 2021 Cześć czy ktoś jest moze w takiej sytuacji ze zaznaczył rozmowę w USA? Ja obecnie wróciłam do polski ale chcę rozmowę o zielona kartę w USA. Czy ktoś już miał taka rozmowę w tym roku? Czy coś ruszyło? Mój numer 12*** i dopiero co wysłałam moje dokumenty. Pozdrawiam i czekam na jakieś informacje! Agggg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xarthisius Posted November 14, 2021 Report Share Posted November 14, 2021 "Rozmowa w USA" to zupelnie inny proces i inna agencja rzadowa. To czy sie "cos ruszylo" w ambasadach nie ma w nim najmniejszego znaczenia. Zeby moc wogole go przeprowadzic musisz przebywac w USA podczas ogloszenia wynikow i rozpoczac procedure bez opuszczania USA. Wyjatkiem od tego sa wyloty/wloty na wizach typu dual-intent (H1B, L1). W przeciwnym razie bedziesz musiala przekonac urzednika, ze nie przekraczalas granicy na wizie nieimigracyjnej z ukrytym zamiarem uzyskania zielonej karty (czyli dokladnie to co planujesz). Link to comment Share on other sites More sharing options...
don123 Posted November 14, 2021 Report Share Posted November 14, 2021 4 godziny temu, Agggg napisał: Cześć czy ktoś jest moze w takiej sytuacji ze zaznaczył rozmowę w USA? Ja obecnie wróciłam do polski ale chcę rozmowę o zielona kartę w USA. Czy ktoś już miał taka rozmowę w tym roku? Czy coś ruszyło? Mój numer 12*** i dopiero co wysłałam moje dokumenty. Pozdrawiam i czekam na jakieś informacje! Agggg Hey a mogę wiedzieć jakie dokumenty wysłałaś? Czy chodzi o ds 260? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agggg Posted November 14, 2021 Author Report Share Posted November 14, 2021 W dniu 26.10.2021 o 00:09, Damianq napisał: Dostał już ktokolwiek zaproszenie na rozmowę czy dalej wszystko stoi? 3 godziny temu, don123 napisał: Hey a mogę wiedzieć jakie dokumenty wysłałaś? Czy chodzi o ds 260? Paszport, akt urodzenia i o niekaralności Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agggg Posted November 14, 2021 Author Report Share Posted November 14, 2021 5 godzin temu, Xarthisius napisał: "Rozmowa w USA" to zupelnie inny proces i inna agencja rzadowa. To czy sie "cos ruszylo" w ambasadach nie ma w nim najmniejszego znaczenia. Zeby moc wogole go przeprowadzic musisz przebywac w USA podczas ogloszenia wynikow i rozpoczac procedure bez opuszczania USA. Wyjatkiem od tego sa wyloty/wloty na wizach typu dual-intent (H1B, L1). W przeciwnym razie bedziesz musiala przekonac urzednika, ze nie przekraczalas granicy na wizie nieimigracyjnej z ukrytym zamiarem uzyskania zielonej karty (czyli dokladnie to co planujesz). Nie za bardzo rozumiem tego, ponieważ przy wypełnianiu ds 260 były opcje rozmów o zielona kartę w USA i w Polsce. Byłam wtedy na wizie J1 ale ukończyłam program i wróciłam do Polski. Czy musze teraz zmieniać to czy nie mogę polecieć tam na rozmowę? Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
don123 Posted November 14, 2021 Report Share Posted November 14, 2021 3 godziny temu, don123 napisał: Hey a mogę wiedzieć jakie dokumenty wysłałaś? Czy chodzi o ds 260? A poproszono Cię o te dokumenty czy sama na własną rękę je wysłałaś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xarthisius Posted November 14, 2021 Report Share Posted November 14, 2021 33 minutes ago, Agggg said: Nie za bardzo rozumiem tego, ponieważ przy wypełnianiu ds 260 były opcje rozmów o zielona kartę w USA i w Polsce. Byłam wtedy na wizie J1 ale ukończyłam program i wróciłam do Polski. Czy musze teraz zmieniać to czy nie mogę polecieć tam na rozmowę? Proszę o pomoc Musisz poinformowac KCC, ze wrocilas do Polski i prosisz o zmiane na Consular Processing w Warszawie. Ponadto musisz prosic o otworzenie DS-260 do edycji i uaktualnic swoj adres. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agggg Posted November 15, 2021 Author Report Share Posted November 15, 2021 19 godzin temu, Xarthisius napisał: Musisz poinformowac KCC, ze wrocilas do Polski i prosisz o zmiane na Consular Processing w Warszawie. Ponadto musisz prosic o otworzenie DS-260 do edycji i uaktualnic swoj adres. Dziękuje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agggg Posted November 15, 2021 Author Report Share Posted November 15, 2021 W dniu 14.11.2021 o 20:57, don123 napisał: A poproszono Cię o te dokumenty czy sama na własną rękę je wysłałaś? Sama wysłałam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.