agatenka Napisano 29 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2005 Mingan chyba troszeczkę przesadzasz. Oczywiscie ze Hawaje są droższe ale bez przesady. Np. Honolulu nie jest az takie malenkie, sa tam mniejsze i duze malle np.Ala Moana Center, Walmart i pełno sklepów sporzywczych sieci ABC. Bylam tam tylko w celach turystycznych ale wydaje mi sie ze znalezienie pracy nie jest niemozliwe. Bedac tam widzialam naprawde duzo ogloszeń typu "Now hiring" lub "help wanted", najwiecej było ich wlasnie w sklepach abc, nie wiem niestety czy przyjmą kogoś z W&T ale nic wam nie zalezy skontaktować sie z nimi i zapytać http://www.abcstores.us/?CFID=391872387&CF...FTOKEN=16081018 co do mieszkania, rowniez jest "troszke" drozsze ale... wszystko da sie zrobic i cos w dobrych pieniadzach znalezc, to jest pierwsza lepsza oferta, prywatne studio w hotelu, bardzo blisko plazy Waikiki ( wiec oczywiscie cenowo tez wyzsze), dla 4 osob, jak dobrze wyczytalam wlasciciel chce 450$ za tydzień, mysle ze nie jest to duzo, a napewno da sie znalezc cos tanszego. W kazdym badz razie pokombinujcie troszeczke a napewno cos znajdziecie, zycze powodzenia Pozdrawiam
agatenka Napisano 29 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2005 Zapomnialam dodac linku do tego mieszkania http://www.vrbo.com/14583 Pozdrawiam
wisznia Napisano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2005 aloha luka, zobacz co udalo mi sie znalezc http://www.go2usa.pl/work-and-travel/aktua...czytaj_136.html do osob, ktore sie znaja: jakiej sredniej stawki mozna sie spodziewac?
marekrski Napisano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2005 Witam. Co słyszałem ze raczej nei można pracować na Hawajach. Ale byłem tam w celach turstycznych w 2004. Jest drogo ale nie odcczułem tego bo przyleciałem tam z Alaski więc mnie to nie zraziło. Naprawde warto tam lecieć. Jest super. Należy oprócz wyspy Oahu zwiedzić pozostałe. Naprawde pięknie. Noce spędzaliśmy w hostelu na Ocean Vie Ave niedaleko Universytetu w Honolulu. ok pół godz na piechote od centrum. Jakby sie ktoś wybierał to polecam Polinesian Cultural Center, chociaż drogo to jest super(nam sie udało wejsć za darmo- Polak potrafi)
Luke85 Napisano 10 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2005 Witam dzieki Wisznia!!! jak narazie jedyna praca W&T na Hawajach o jakiej sie dowiedzialem jest Hms Host czyli bary fastfood! zarabia sie tam okolo 7-8 dolarow na godzine, wiec praca w HI jest jak najbardziej mozliwa!!! Znalazlmem 2 biura ktore zorganizuja taki wyjazd! Czy ktos juz teraz jest mocno tym zainteresowany? jak cos prosze pisac: lukran@wp.pl
Tommy Lee Napisano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2005 jestem bardzo mocno zainteresowany, ludzie czytajcie posty:)
Mingan Napisano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2005 ale mi narobiliscie smaku na hawaie jakie biura organizują takie wyjazdy? ja się jeszcze obawiam o drogie bilety bo pewnie 3,2k zł to minimum
Luke85 Napisano 12 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2005 Almatur i InterCamp potwierdzily ze sa w stanie zorganizowac wyjazd na Hawaje (praca w hms host). Natmiast z Go2usa odpisali ze maja takze oferty pracy w branzy budowlanej i sklepowej.
Basiek Napisano 19 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2006 Program Work & Travel na Hawajach jest organizowany przez firme GO2USA, jednak liczna miejsc jest ograniczona. Zapisy trwaja juz od pazdziernika, ja sie zapisalam
Luke85 Napisano 19 Listopada 2006 Autor Zgłoś Napisano 19 Listopada 2006 Basiek kiedy masz wylot? napisz cos o formalnoscach. jak cos ta na mail: lukran@wp.pl Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.