Skocz do zawartości

bilet do usa

Gość nugg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czy zawsze trzeba kupowac bilet lotniczy u organizatora wyjazdu? czy mozna gdzies na wlasna reke?

Napisano

To zale?y od organizatora. W wiekszości przypadków w umowie jest warunek, ?e bilet musi bya kupiony u organizatora (dodatkowy zysk dla biura). Przyk3adowo w Szczecinie program bez biletu mo?na wykupia w biurze WAGABUNDA.

Napisano

W guliwerze np. second timerzy maja mo?liwośa kupna biletu na w3asną reke. Jeśli lecisz po raz pierwszy przelot organizuje biuro podró?y (zarabia oczywiście drugie tyle co za program). Nie wiem jak u innych ale na pewno s3ysza3em o biurach w których przelotu wcale nie organizują i mo?esz to za3atwia sam. Nie pamietam niestety jakie to by3y, mo?e kto inny rzuci tu jakąś nazwe. Pozdro.

Napisano

Jade w tym roku po raz pierwszy na w&t z Fosterem, wybra3am opcje indenpendent i bilet moge kupic sama,musze tylko zaplacic im hm... "odszkodowanie" w wys.200zl ale lepiej zalacic 200zl niz doplacic 200 dolców. Pozdrawiam:)

Napisano

no nie wiem czy wszytkie, jak w zesz3ym roku jecha3em na J1 to pewne biuro mnie zmusia3o do kupna biletu samemu gdy? poinformowali ok 16h przed moim plnanowanym wylotem ze nie mają i zebym czekaa albo jechac z ranca na lotnisko i czatowaa na zwroty :evil: :evil:

a ten bilet za3atwiali mi ok 1,5 miesiąca bo gdzieś tyle czasu wcześniej dosta3em wize!

• 3 tygodnie później...
Napisano
Generalnie wszystkie firmy biora jakies odstepne za bilet jesli oferuja mozliwosc kupienia go na wlasna reke. Almatur np bierze 500 PLN..

F

Nie wszystkie :) - wiem z autopsji

• 3 tygodnie później...
Napisano
To zale?y od organizatora. W wiekszości przypadków w umowie jest warunek, ?e bilet musi bya kupiony u organizatora (dodatkowy zysk dla biura). Przyk3adowo w Szczecinie program bez biletu mo?na wykupia w biurze WAGABUNDA.

Do Marka.

Wybieram sie w tym roku do USA wlasnie przez biuro Wagabunda w Szczecinie.Co mozesz powiedziec na temat tego biura.Czy leciales moze prze to biuro? Z góry dzieki.

Pozdr.

Piotr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...