Gość nugg Napisano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2004 czy zawsze trzeba kupowac bilet lotniczy u organizatora wyjazdu? czy mozna gdzies na wlasna reke?
Marek Napisano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2004 To zale?y od organizatora. W wiekszości przypadków w umowie jest warunek, ?e bilet musi bya kupiony u organizatora (dodatkowy zysk dla biura). Przyk3adowo w Szczecinie program bez biletu mo?na wykupia w biurze WAGABUNDA.
mancir Napisano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2004 W guliwerze np. second timerzy maja mo?liwośa kupna biletu na w3asną reke. Jeśli lecisz po raz pierwszy przelot organizuje biuro podró?y (zarabia oczywiście drugie tyle co za program). Nie wiem jak u innych ale na pewno s3ysza3em o biurach w których przelotu wcale nie organizują i mo?esz to za3atwia sam. Nie pamietam niestety jakie to by3y, mo?e kto inny rzuci tu jakąś nazwe. Pozdro.
Evrin Napisano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2004 Jade w tym roku po raz pierwszy na w&t z Fosterem, wybra3am opcje indenpendent i bilet moge kupic sama,musze tylko zaplacic im hm... "odszkodowanie" w wys.200zl ale lepiej zalacic 200zl niz doplacic 200 dolców. Pozdrawiam:)
Flame of Udun Napisano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2004 Generalnie wszystkie firmy biora jakies odstepne za bilet jesli oferuja mozliwosc kupienia go na wlasna reke. Almatur np bierze 500 PLN.. F
hubma Napisano 29 Stycznia 2004 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2004 no nie wiem czy wszytkie, jak w zesz3ym roku jecha3em na J1 to pewne biuro mnie zmusia3o do kupna biletu samemu gdy? poinformowali ok 16h przed moim plnanowanym wylotem ze nie mają i zebym czekaa albo jechac z ranca na lotnisko i czatowaa na zwroty :evil: :evil: a ten bilet za3atwiali mi ok 1,5 miesiąca bo gdzieś tyle czasu wcześniej dosta3em wize!
Diamond Napisano 19 Lutego 2004 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2004 Generalnie wszystkie firmy biora jakies odstepne za bilet jesli oferuja mozliwosc kupienia go na wlasna reke. Almatur np bierze 500 PLN..F Nie wszystkie - wiem z autopsji
Piotr Napisano 9 Marca 2004 Zgłoś Napisano 9 Marca 2004 To zale?y od organizatora. W wiekszości przypadków w umowie jest warunek, ?e bilet musi bya kupiony u organizatora (dodatkowy zysk dla biura). Przyk3adowo w Szczecinie program bez biletu mo?na wykupia w biurze WAGABUNDA. Do Marka. Wybieram sie w tym roku do USA wlasnie przez biuro Wagabunda w Szczecinie.Co mozesz powiedziec na temat tego biura.Czy leciales moze prze to biuro? Z góry dzieki. Pozdr. Piotr
Marek Napisano 9 Marca 2004 Zgłoś Napisano 9 Marca 2004 Niestety nic nie wiem. Widzialem tylko ulotki z haslem, ze u nich bilet mozna kupic poza biurem.
adamoz Napisano 9 Marca 2004 Zgłoś Napisano 9 Marca 2004 Ja jade z Youth Travel Polska i bilet kupuje sam, bez problemu ,bez zadnych oplat.zreszta sami mi to zaproponowali.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.