Skocz do zawartości

Marynarz a emigracja

kubelson

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
4 hours ago, kubelson said:

Witam serdecznie, to mój pierwszy post na forum. Mam na imię Jakub i jestem oficerem na statkach na stanowisku Chiefa Officera.

Pytanie moje jest takie, czy mam szanse na znalezienie pracy w moim zawodzie w USA?

Nie posiadam żadnego innego zawodu. Mam żonę i dwójkę dzieci w wieku 9 i 3 lata.

Aha i jeszcze jedno pytanie. Czy ktoś korzystał z usług firm które pomagają z aplikacjami itp? np. <...> ???

Hej,

Nie jestem pewna jesli chodzi o sama procedure sponsoringu i pracy stricte w marynarce amerykanskiej/navy/air force......

Mysle jednak ze skoro pracujesz na statkach handlowych, inna opcja byloby rozpatrzenie opcji pracy na statkach pasazerskich. Oczywiscie nie sa one zarejestrowane w Stanach (zeby ominac podatki), ale mysle ze ze swoim stopniem moglbys nawiazac jakies kontakty na przyszlosc.

Sa tez linie ktore zarejestrowane sa tylko w USA (American cruises, Alaskan dream cruises, Norwegian ma jeden statek Pride ktory plywa tylko w USA), moze zajrzyj na ich strony i zobacz czy na pozycje deck/engine biora pod uwage sponsorowanie. 

Tak tylko pomyslalam, moze jakies informacje sie przydadza :) Sama pracowalam przez 7 lat, wiec jakbys chcial odezwij sie na priv moze w jakikolwiek sposob pomoge. Milego dnia 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...