luckyluke1 Napisano 29 Kwietnia 2022 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2022 Cześć, Mam pytanie. Wypełnialiśmy drugi raz wnioski DS-160 z żoną i dla córki. Mieliśmy już w kwietniu wizytę w Krakowie sprawie F1 dla mnie i F2 dla dependents i nasze wizy zostały odrzucone. Tym razem składamy w Warszawie (stąd jesteśmy, ostatnio czas oczekiwania w Warszawie na F1 wynosił 79 dni). I mam pytanie bo nie wiem czy wypełniać DS-160 jeszcze raz. Kilka błędów: - w moim wniosku nazwę pracodawcy dałem xxx Polska zamiast xxx Sp z o o - żona na pytanie czy kiedykolwiek miała odrzuconą wizę do US napisała: we had rejected F1 and F2 visas at one interview at Krakow US consulate czy coś w tym stylu, nie podała powodu 214(b), jak wypełniałem wniosek za córkę to dałem to samo ale podałem powód (nie wiem w ogóle czy miały one odrzucone wnioski czy tylko ja skoro one były dependents) - we wniosku córki na sam koniec było (jak to w DS-160) pytanie o to, czy ktoś pomagał Ci wypełnić i zaznaczyłem nie. Wiem, że mogę za dziecko podpisać wniosek wpisując ID jego paszportu ale z tym nie jestem pewien. Myślicie, że powienniśmy jeszcze raz od nowa uzupełnić wnioski? Nie są jeszcze opłacone.
Roelka v.2 Napisano 29 Kwietnia 2022 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2022 Wciaz mamy kwiecien... czyli wczesniej w tym miesiacu mieliscie wasz wniosek zostal odrzucony i teraz probujecie znowu tyle ze w innym miescie? Lol. Czy cos zmienilo sie diametralnie w waszej sytuacji od czasu zlozenia wnioski w Krakowie? Jaki byl powod odmowy? Bo wedlug mnie tracicie czas. To ze jakos inaczej wypelnicie wniosek nie ma znaczenia.
luckyluke1 Napisano 29 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2022 214(b), nie miałem okazji wykazać związków z krajem. W sensie VO nie pytał mnie praktycznie o więzy ale to moja wina że za mało powiedziałem. Mam całą teczkę dokumentów, zaświadczeń itp (m.in. od mojego pracodawcy że na mnie poczekają) i wiem co mam mówić. Jestem na 99% pewny, że zamiast odmowy chciał mi dać inny dokument ale nie mógł go znaleźć. Dobra do meritum - czy "błędy" które wymieniłem powyżej należy poprawić czy nie zawracać sobie tym głowy?
Roelka v.2 Napisano 29 Kwietnia 2022 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2022 2 minutes ago, luckyluke1 said: Jestem na 99% pewny, że zamiast odmowy chciał mi dać inny dokument ale nie mógł go znaleźć. Oh, sweetie... Urzednik w ambasadzie nie musi patrzec na twoje dokumenty. Z tego co widze na forum to generalnie rzadko na to patrza.
luckyluke1 Napisano 29 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2022 Słońce, nie pytam czy jest sens aplikować ponownie Z dokumentami wiem, że nie musi pytać i rzadko to robią - tutejsze forum jak i kilka innych zagranicznych grup mam obcykane. Nie mogę jednak znaleźć odpowiedzi na pytania, jakie zadałem.
Xarthisius Napisano 29 Kwietnia 2022 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2022 2 hours ago, luckyluke1 said: - w moim wniosku nazwę pracodawcy dałem xxx Polska zamiast xxx Sp z o o - żona na pytanie czy kiedykolwiek miała odrzuconą wizę do US napisała: we had rejected F1 and F2 visas at one interview at Krakow US consulate czy coś w tym stylu, nie podała powodu 214(b), jak wypełniałem wniosek za córkę to dałem to samo ale podałem powód (nie wiem w ogóle czy miały one odrzucone wnioski czy tylko ja skoro one były dependents) - we wniosku córki na sam koniec było (jak to w DS-160) pytanie o to, czy ktoś pomagał Ci wypełnić i zaznaczyłem nie. Wiem, że mogę za dziecko podpisać wniosek wpisując ID jego paszportu ale z tym nie jestem pewien. Nieistotne Wazne jest, ze sie "przyznala". Dokladny powod CO bedzie mial przed soba na komputerze. To bym poprawil.
luckyluke1 Napisano 29 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2022 Godzinę temu, Xarthisius napisał: Nieistotne Wazne jest, ze sie "przyznala". Dokladny powod CO bedzie mial przed soba na komputerze. To bym poprawil. Dzięki wielkie! W takim razie poprawię tylko DS-160 córki i po majówce ruszam z tematem.
Zuzka2 Napisano 5 Maja 2022 Zgłoś Napisano 5 Maja 2022 Luckyluke1 daj znać jak Ci poszło u czy udało Ci się przekonać konsula do tego że masz wiezi w Polsce
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.