Skocz do zawartości

Wyjazd do USA - szanse :)

Aldoreyn

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

mam pytania odnoście wyjazdu i otrzymania wizy pracowniczej .

1. Mam 29 lat , posiadam kilku letnie doświadczenie jako spawacz , tak samo kilkuletnie doświadczenie w handlu - prowadzę własna działalność ( spawalnia )skończyłem studia .

czy z tym doświadczeniem i kwalifikacjami jest szansa ze jakiś pracodawca mnie zasponsoruje , wiem jak wyglada dokładnie proces ale czy spotkaliście się w tej branży ze sponsorowaniem 

2. Główny powód to chęć zmian , byłem nie raz w USA nawet na wymianie uczniowskiej i bardzo mi pasuje kultura oraz   Styl życia, wiem tez ze American dream się skończył ale chciałbym spróbować :)

Napisano
1 hour ago, Aldoreyn said:

Witam,

mam pytania odnoście wyjazdu i otrzymania wizy pracowniczej .

1. Mam 29 lat , posiadam kilku letnie doświadczenie jako spawacz , tak samo kilkuletnie doświadczenie w handlu - prowadzę własna działalność ( spawalnia )skończyłem studia .

czy z tym doświadczeniem i kwalifikacjami jest szansa ze jakiś pracodawca mnie zasponsoruje , wiem jak wyglada dokładnie proces ale czy spotkaliście się w tej branży ze sponsorowaniem 

2. Główny powód to chęć zmian , byłem nie raz w USA nawet na wymianie uczniowskiej i bardzo mi pasuje kultura oraz   Styl życia, wiem tez ze American dream się skończył ale chciałbym spróbować :)

Ogólnie rzecz biorąc nie jest to niemożliwe. Jak to sprawdziłem masz opisane tu: https://forum.usa.info.pl/topic/33388-rodzina-pragnąca-wyemigrować/?do=findComment&comment=321418 (cały wątek polecam przeczytać. Update: z całym wątkiem to może przesadziłem bo potem płynie, ale przynajmniej parę pierwszych stron).

Szukałem: "Welder" oraz "Welders, Cutters, Solderers, and Brazers". Nawet jakiś spawacz z Tarnowa sie znalazł! Problemem jest znalezienie chętnego pracodawcy, no ale jakoś to ludzie robią...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...