ziomeks2 Napisano 7 Października 2022 Zgłoś Napisano 7 Października 2022 Cześć! Otrzymałem wizę w loterii wizowej i przymierzam się do emigracji. Mam jednak pytanie odnośnie rozpoczęcia pracy w USA. Od kiedy jest to możliwe? Od razu po przylocie, po otrzymaniu SSN, czy może dopiero po otrzymaniu fizycznie zielonej karty?
Roelka v.2 Napisano 7 Października 2022 Zgłoś Napisano 7 Października 2022 Po przylocie otrzymasz stempelek w paszporcie ktory bedzie twoja "zielona karta" do czasu otrzymania plastiku. Mozesz od razu pracowac.
ziomeks2 Napisano 9 Października 2022 Autor Zgłoś Napisano 9 Października 2022 Czyli nie muszę czekać na otrzymanie SSN?
Xarthisius Napisano 9 Października 2022 Zgłoś Napisano 9 Października 2022 6 hours ago, ziomeks2 said: Czyli nie muszę czekać na otrzymanie SSN? https://forum.usa.info.pl/topic/26644-dv-2018-wylosowany-nie-wylosowany/page/208/#comment-273288 Ty co prawda nie bedziesz mial papierka, ze zlozyles wiec nie wiem co bedzie chcial od Ciebie potencjalny pracodawca, ale w ogolnosci mozna zaczac pracowac prosto z lotniska... SSN powinnien przyjsc w ciagu 2 tygodni tak czy inaczej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.