ziomeks2 Posted October 7, 2022 Report Posted October 7, 2022 Cześć! Otrzymałem wizę w loterii wizowej i przymierzam się do emigracji. Mam jednak pytanie odnośnie rozpoczęcia pracy w USA. Od kiedy jest to możliwe? Od razu po przylocie, po otrzymaniu SSN, czy może dopiero po otrzymaniu fizycznie zielonej karty?
Roelka v.2 Posted October 7, 2022 Report Posted October 7, 2022 Po przylocie otrzymasz stempelek w paszporcie ktory bedzie twoja "zielona karta" do czasu otrzymania plastiku. Mozesz od razu pracowac.
ziomeks2 Posted October 9, 2022 Author Report Posted October 9, 2022 Czyli nie muszę czekać na otrzymanie SSN?
Xarthisius Posted October 9, 2022 Report Posted October 9, 2022 6 hours ago, ziomeks2 said: Czyli nie muszę czekać na otrzymanie SSN? https://forum.usa.info.pl/topic/26644-dv-2018-wylosowany-nie-wylosowany/page/208/#comment-273288 Ty co prawda nie bedziesz mial papierka, ze zlozyles wiec nie wiem co bedzie chcial od Ciebie potencjalny pracodawca, ale w ogolnosci mozna zaczac pracowac prosto z lotniska... SSN powinnien przyjsc w ciagu 2 tygodni tak czy inaczej.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.