emilia978 Posted December 6, 2005 Report Share Posted December 6, 2005 Czesc wszystkim, Mam pytanko zwiazane z wiza k1. Otoz czy razem z WRW musze tez odeslac do ambasady wypelniony wnosek D-230 o wize imgiracyjna? Bo w pakiecie z ambasady takiej formy nie otrzymalam a biuro, z ktorym wspolpracuje (i do ktorego kwalifikacji mam juz pewne watpliwosci wiec wole sprawdzic) powiedzialo ze musze ta forme wypelnic. Jednak wiem, ze w ambasadzie bede musiala tez wypelnic DS-156 czyli podanie o wize nieimigracyjna. Z drugiej strony informacje o k1 sa na stronie ambasady pod kategoria wiz imigracyjnych. Wiec juz nie wiem do jakiej kategorii nalezy k1 i czy mam wypelnic ten DS-230. Bede wdzieczna za informacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW Posted December 7, 2005 Report Share Posted December 7, 2005 dobre pytanie ja odeslalam DS-230, zgodnie z instrukca: "po pierwsze prosimy wypelnic i niezwloczie odeslac... DS 230 czesc I", mozna go siagnac ze strony ambasady. Ale dalej pisza ze on dotyczy tylko imigrantow, a wiza narzeczenska sama w sobie nie jest imigracyjna. Ale lepiej zrobic za duzo niz za malo, wiec ja odeslalam. Wiza narzeczenska sama w sobie nie jest imigracyjna, bo pozwala ci tylko wjechac do stanow by wziazc slub. Bez tego slubu a na samej wizie nie mozesz dostac zielonej katy. Dopiero wiza + slub + zlozenie dalszych wnioskow to imigracja. Ale caly proces przebiega tak jak dla wiz imigracyjnych, na stronie konsulatu jest pod imigracyjna, musisz zrobic badania, w amabasadzie idziesz do oddzialu imigracyjnego i wyjezdzasz z zamiarem imigracyjnym. Taka wiza imigracyjno - nieimigracyjna Wiza nieimigracyjna, proces imigracyjny Link to comment Share on other sites More sharing options...
oollaam Posted January 6, 2006 Report Share Posted January 6, 2006 ja mialam te same watpliwosci.... napisalam maila do ambasady i odpowiedzieli mi nastepujaco: Osoby ubiegajace sie o wizy narzeczenskie nie musza wypelniac formularza DS230. Prosimy o odeslanie formularza WRW1, kiedy zgromadzi Pani juz wszystkie niezbedne dokumenty. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.