krzychu357 Napisano 11 Czerwca 2023 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2023 Dzień dobry. Proszę o odpowiedź na poniższe pytanie. Miałem zieloną kartę, utraciłem ja, bo 3 lata nie byłem w USA Będąc w USA byłem dwokrotnie w szpitalu. Najpierw tydzień, a po miesiącu 2 tygodnie. Mam tam niezapłacone rachunki medyczne. Nie mam już zamiaru wracać do Stanów. Czy za niezapłacone rachunki medyczne mogę być ścigany w Polsce? Cytuj
andyopole Napisano 11 Czerwca 2023 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2023 Godzinę temu, krzychu357 napisał: Dzień dobry. Proszę o odpowiedź na poniższe pytanie. Miałem zieloną kartę, utraciłem ja, bo 3 lata nie byłem w USA Będąc w USA byłem dwokrotnie w szpitalu. Najpierw tydzień, a po miesiącu 2 tygodnie. Mam tam niezapłacone rachunki medyczne. Nie mam już zamiaru wracać do Stanów. Czy za niezapłacone rachunki medyczne mogę być ścigany w Polsce? Jezeli rachunki są na tyle wysokie ze jakaś firma windykacyjna uzna ze warto je od szpitala odkupić i odebrać należności to kto wie. Może windykator któregoś dnia do drzwi zapukać. Same szpitale rzadko kiedy same windykuja długi, zazwyczaj je sprzedają. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi