tkdev Posted February 14, 2024 Report Posted February 14, 2024 Hej Mam pytanie czy jest tu jakiś programista aktualnie pracujący w stanach ? Szukam informacji gdzie aktualnie najlepiej szukać ogłoszeń kontraktorskich (b2b) w stanach ? Chcę zacząć od pracy bezpośrednio dla amerykańskich firm (a na b2b nie potrzebuje wizy bo jest to czysta współpraca firm) a następnie otworzyć własną firmę w stanach. Wiecie jak to wygląda w różnych stanach ? Gdzie szukać, jak rozmawiać z firmami ? Dodatkowo jak później wygląda kwestia wizy mając własną firmę w stanach ? Czy po jakimś czasie mogę starać się o wizę na stałe czy mając firmę mogę jeździć na wizę biznesową ? Pozdrawiam Quote
Roelka v.2 Posted February 14, 2024 Report Posted February 14, 2024 7 hours ago, tkdev said: Dodatkowo jak później wygląda kwestia wizy mając własną firmę w stanach ? Czy po jakimś czasie mogę starać się o wizę na stałe czy mając firmę mogę jeździć na wizę biznesową ? Pozdrawiam https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/permanent-workers/eb-5-immigrant-investor-program Na wizie biznesowej nie mozesz pracowac, nawet we wlasnej firmie. Jesli chcesz otwierac biznes w USA, to chyba najbardziej odpowiednia jest investment visa. Do otrzymania tej wizy musisz zainwestowac min $1,050,000 i stworzyc conajmniej 10 miejsc pracy dla lokalnych pracownikow. Quote
Recommended Posts