victoria Posted December 17, 2005 Report Share Posted December 17, 2005 witam wszystkich mam takie małe pytanie czy ktos sie orjetuje jak jest z paszportami a dokładnie z ich waznoscia? wiem ze po powrocie (z canady) paszport musi byc wazny rok wiec jezeli chce wyjechac do canady w czerwcu i wrocic pod koniec wrzesnia lub poczatek pazdziernika 2006 a moj paszport jest wazny dokładnie do 23 wrzesnia 2007 to czy moge miec problem z otrzymaniem wizy?? czy po prostu wystarczy ze wroce do kraju przed 23 wrzesnia? a i jeszcze takie małe pytanie czy ktos sie wie czy z tego powodu juz w tej chwili moge zlozyc wniosek o nowy paszport chociaz ten jest jeszcze wazny? mam nadzieje ze ktos mi pomoze i udzieli odp. na te wszystkie pytania z góry dziekuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerwazy Posted December 17, 2005 Report Share Posted December 17, 2005 ............ czy z tego powodu juz w tej chwili moge zlozyc wniosek o nowy paszport chociaz ten jest jeszcze wazny?Ważny Paszport możesz wymienić w każdej chwili....Podstawą może być : - Wymagania kraju do którego jedziesz (tak jak w Twoim przypadku) - Twoja fotka w paszporcie nie odpowiada Twojemu aktualnemu wyglądowi. - Zniszczenie/uszkodzenie Paszportu. - Brak miejsca na nowe stemple /wizy. - i kilka innych,ale już nie pamiętam. W niektórych przypadkach koszt nowego Paszportu jest pomniejszona o ilość lat pozostałej ważności (starego)Paszportu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chomik Posted December 17, 2005 Report Share Posted December 17, 2005 Paszport mozesz wymienic w kazdej chwili bez podawania jakichkolwiek powodow. :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
victoria Posted December 21, 2005 Author Report Share Posted December 21, 2005 dzieki za informacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.