Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hej, wiza została przyznana i planuje kupić bilet.

Czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda wjazd na k1? Czy przejdzie przez immigration zajmuje więcej czasu? Ile czasu powinnam zaplanować na przesiadkę w Stanach? Zwykle bookuje bilet z minimum 2-2:30 przesiadką, ale ostatnio spędziłam 1:50 w kolejce i nie wiem czy w związku z wjazdem na K1 ten czas może się wydłużyć.

Posted

To zalezy od wielu czynnikow - na jakim lotnisku ladujesz? Jak bedziesz przechodzic przez przesiadke i przez immigration control na ogromnym lotnisku ktore obsluguje kilka lotow na raz, to wiadomo ze sama kolejka do immigration moze byc dluga. Sama rozmowa z urzednikiem na granicy moze potrwac 5 minute, a moze i potrwac 20 minut lub dluzej. To tez jest ciezko zaplanowac. Zazwyczaj w przypadku wiz imigracyjnych te rozmowy ida w miare szybko, ale wszystko sie moze zdarzyc. Ja z tego co pamietam, gdy lecialam na K1 to moja rozmowa na granicy trwala okolo 5 - 10 minut. Ale samo czekanie w kolejce do rozmowy z urzednikiem trwalo dlugo. To bylo w 2014 wiec cos sie moglo zmienic. Ja wtedy tez lecialam z przesiadka. Z tego co pamietam to mialam 1.5 godziny na przesiadke - samolot mial spore opoznienie, kolejka do rozmowy z urzednikiem byla dluga, i koniec koncow nie zdarzylam na kolejny lot :) Ale w takich przypadkach linie lotnicze zazywczaj pomagaja od razu z rezerwacja najblizszego kolejnego lotu.

Wedlug mnie, teraz 2 godziny to raczej minimum na przesiadke. Ale ja osobiscie wole byc safe than sorry i zaplanowalabym nawet 3 - 4 godziny pomiedzy lotami :p

Posted

Dziękuję bardzo, też właśnie planuje dłuższą przesiadkę, ale wszystkie loty mają maksymalnie 2:20, wygląda na to, że muszę trochę inaczej kupić bilet. Zwykle kupuje z minimum 3-4 więc tym razem też tak zrobię