Jump to content

Recommended Posts

Posted

Chciałbym sie dowiedzieć czy sie kwalifikuje do loterii.

Głównie mi chodzi o wykształcenie.

Skończyłem 6 lat podstawówki, poźniej 3 lata gimnazjum i 3 lata szkoły branżowej. Razem daje to 12 lat nauki, czytałem, że musi być równoważne do edukacji w USA czyli 12 lat nauki. 

Posted

Warunek #2: Każdy uczestnik DV-2026 musi spełniać wymagania pod względem wykształcenia lub kwalifikacji zawodowych zgodnie z jedną z podanych opcji:

• musi posiadać co najmniej pełne wykształcenie średnie lub jego odpowiednik, (pomyślne ukończenie formalnego dwunastoletniego programu nauczania szkoły podstawowej i średniej);

3 lata szkoly branzowej sugeruje, ze byla to dopiero szkola branzowa I stopnia. Popraw mnie jezeli sie myle, ale wyksztalcenie srednie branzowe otrzymujesz po skonczeniu szkoly branzowej II stopnia (dodatkowe 2 lata). 

Anyway. Spelnianie warunkow kwalifikowania sie na GC z loterii nie jest konieczne na etapie skladania wniosku. Zawsze mozesz to zrobic i zaczac sie martwic dopiero jak Cie wylosuja.