tazbierek Napisano Poniedziałek o 04:19 Zgłoś Udostępnij Napisano Poniedziałek o 04:19 (edytowane) Czesc. Mam takie pytanie. Mama chcialaby mnie odwiedzic tutaj w USA. Nie byla juz 8 lat. Za rok konczy sie jej waznosc zielonej karty. Chcialbym sie dowiedziec czy po prostu lepiej sobie nie zawracac gitary i niech przyjedzie na esta? Czy jest szansa ze ja wpuszcza ba gc po takim czasie? Nie zalezy jej jakos na tej gc natomiast jesli jest to dosc latwe to czemu by to porzucac? Dodam ze rozliczam w kazdym roku ja tutaj od kiedy dostalismy gc. Co najlatwiej jej w takiej sytuacji zrobic? Dzieki za pomoc Edytowane Poniedziałek o 04:21 przez tazbierek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano Poniedziałek o 05:32 Zgłoś Udostępnij Napisano Poniedziałek o 05:32 Jak nie zależy jej na gc to niech wyśle zrzeczenie się rezydencji. (Forma I-407) Jak otrzyma potwierdzenie to może wnioskować o ESTA. - To chyba najłatwiejsza droga Jak wsiądzie w samolot z tą GC w ręku to zapewne na granicy oficer CBP będzie chciał z nią przeprowadzić tę procedurę zrzeczenia się rezydencji. Jeśli się zgodzi to prawdopodobnie zostanie wpuszczona na statusie turystycznym a o ile się nie zgodzi to zapewne dostanie nakaz stawienia się przed sędzią imigracyjnym na procesie o odebranie rezydencji. Jest oczywiście pewna szansa, że oficer machnie ręką i ją wpuści ale na to na ile jest to prawdopodobne to na forum ci nikt gwarancji nie da. 8 lat to jednak sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tazbierek Napisano Wtorek o 00:31 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Wtorek o 00:31 Rozumiem. Czy jest szansa ze moga jej odebrac ta gc i wydalic z kraju i cognac do Polski? Czy raczej wpuszcza ja po porstu na statusie turystycznym? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano Wtorek o 00:34 Zgłoś Udostępnij Napisano Wtorek o 00:34 Wydalenie to chyba raczej się nie zdarzy. Jeśli na granicy przejdzie zrzeczenie się GC to dostanie status turystyczny - nie wiem tylko czy na 90 czy na 180 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tazbierek Napisano Wtorek o 01:25 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Wtorek o 01:25 To w sumie chyba lepiej jej po prostu przyleciec i najwyzej jezeli ja wezma to sie zrzeknie i zostanie na jakis czas. Dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi