Oliviax1009 Napisano 11 Grudnia Zgłoś Napisano 11 Grudnia Dzień dobry, chciałabym zasięgnąć informacji odnośnie mojej sytuacji, a mianowicie, mój narzeczony jest obecnie rezydentem USA, w sierpniu 2027r. będzie przebywał w USA 5 lat i będzie starał się o obywatelstwo (z tego co wyczytałam, papiery może złożyć 3 miesiące przed czyli w maju), w międzyczasie mamy zamiar zawrzeć związek małżeński w Polsce, a ja będę starała się o zieloną kartę dopiero wtedy, kiedy osiągnie status obywatela, jak to później wygląda i ile może trwać? Czy od procesu złożenia papierów o zieloną kartę ja muszę przebywać w Polsce? czy mogę wyjechać do USA legalnie? Chodzby na 3 miesiące dzięki ESTA? Dodam, że każdy z nas działa legalnie, nigdy nie było złamania prawa. Cytuj
Xarthisius Napisano 11 Grudnia Zgłoś Napisano 11 Grudnia Nikt Ci nie powie ile to bedzie trwalo za miesiac, a co dopiero w 2027... Nie, nie musisz przebywac w Polsce w trakcie trwania procesu. Mozesz normalnie odwiedzac USA na ESTA. Cytuj
Roelka v.2 Napisano 12 Grudnia Zgłoś Napisano 12 Grudnia https://www.visajourney.com/guides/ir1-spouse-visa/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi