adseeker Napisano wczoraj o 10:14 Zgłoś Napisano wczoraj o 10:14 Witam, mam 45 lat i od 15 lat mieszkam w UK. Jestem po rozwodzie, dzieciaki już dorosłe. Chciałbym się na stałe przenieść do USA. Napiszę coś o sobie w nadziei, że ktoś z Was pomoże, podpowie jak uzyskać i jaką wizę. Prowadzę w UK mały, choć dosyć dochodowy biznes który mógłbym łatwo przenieść do USA i zacząć zarabiać praktycznie od pierwszego dnia. Branża elektroniczna jeśli to ma jakieś znaczenie. Pomijając firmę, nigdy nie miałem problemu ze znalezieniem pracy czy zaklimatyzowaniem się w nowym miejscu, przeprowadzałem się wiele razy. Nigdy nie byłem bezrobotny i nigdy nie korzystałem z żadnej pomocy rządowej, choć w UK wręcz chcieli mnie do tego zmusić. Posiadam też prawo jazdy na ciężarówki z naczepą. Nigdy nie miałem problemów z prawem, jestem bezkonfliktowym człowiekiem, bez nałogów. Wykształcenie tylko średnie. Mam dosyć oszczędności na wynajem jakiegoś lokum i przeżycie nawet roku bez pracy. Przejrzałem trochę internetów i większość informacji sugeruje loterię, ale czasy się zmieniają więc może da się coś łatwiej/szybciej? Aplikowałem niedawno o ESTA i otrzymałem autoryzację, ale to tylko turystyka. Z góry dziękuję za wszelką pomoc i miłego weekendu życzę Cytuj
Roelka v.2 Napisano wczoraj o 10:40 Zgłoś Napisano wczoraj o 10:40 Loteria wizowa. Wiza malzenska z obywatelem. Wiza inwestycyjna jesli masz (bodajze) $500,000. Wizy pracownicze na ciezarowki.. z tego co czytam na forum to proces moze trwac nawet kilka lat. 1 Cytuj
Xarthisius Napisano wczoraj o 14:33 Zgłoś Napisano wczoraj o 14:33 (edytowane) Zgodnie z zasada ze jeden obraz jest wart tysiaca slow, byl drzewiej taki zwyczaj zeby na takie pytania odpowiadac ponizsza ilustracja: Ilustracja stara, ale ciagle aktualna. Conajwyzej lata czekania sie wydluzyly... W kregach prawniczych podobna role pelni duzo bardziej skomplikowany, ale silniej oparty o konkretne zapisy prawa diagram: Source: https://www.cato.org/policy-analysis/why-legal-immigration-nearly-impossible#overview-legal-immigration Edytowane wczoraj o 14:35 przez Xarthisius 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi