Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć! 

Mam pytanie odnośnie studiów magisterskich w USA. Aktualnie jestem na licencjacie w Polsce i czy istnieje jakakolwiek możliwość zrobienia później magistra w USA? Dodam, że jestem obywatelem USA więc żadne wizy nie są mi potrzebne. Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc w tym temacie

Napisano

Wiza w Twoim przypadku nie jest potrzebna. Nie można jednak tego powiedzieć o pieniądzach. Mamy na forum znawców tutejszego systemu edukacyjnego więc gdy się już wyśpią (nad Pacyfikiem jest północ) to napewno spróbują zaspokoić Twoją ciekawość. 

Napisano

Jak masz obywatelstwo i kase na sfinansowanie studiow magisterskich to generalnie nic nie stoi ci na przeszkodzie.

Skontaktuj sie ze szkola w US ktora cie interesuje i zapytaj o wymagane dokumenty w twoim przypadku. I tyle. Na pewno beda od ciebie wymagali transkryptu z uczelni w PL i zapewne musialbys zaliczyc jakies podstawowe dodatkowe kursy zanim mógłby zaczac magistra. Najlepiej jest to wszystko dyskutowac z konkretna szkola bo kazda moze miec inne wymagania od studentow.

• Upvote 2