bigguy Posted January 4, 2006 Report Share Posted January 4, 2006 czesc jestem tu pierwszy raz zupelnie przez przypadek odkrylem to forum a teraz pytanie - jestem w usa nielegalnie zupelnie moja wiza wygasla jakies poltora roku temu - mam jedynie ssn i to nie jest jakis lewy bo przyjechalem tu na wizie J1 wiec sie ubiegalem teraz mam dziewczyne a wlasciwie narzeczona bo kilka tygodniu temu sie zareczylismy teraz sie mamy pobrac - jak przedstawia sie moja sytuacja jesli chodzi o otrzymanie jakichkolwiek papierow typu pozwolenie na prace i pobyt - no i po jakims tam czasie tej zielonej karty ?????? czy w momencie kiedy zawrzemy zwiazek malzenski jestem juz nie do ruszenia tzn ze nikt nie moze mnie od tak po prostu deportowac????? jakie problemy mnie jeszcze czekaja zwiazane z legalizacja pobytu???? dodatkow dodam (pewnie to nic nie zmieni) ale nigdy nie zlamalem prawa zadnego innego (no poza tym oczywiscie ze zostalem nielegalnie) - pracuje tez - oszukalem pracodawce wmawiajac ze mam papiery noi place podatki - kiedys slyszalem ze wazne jest zeby placic podatki nawet jak sie jest nielegalnie zwlaszcza jesli sie chce tu juz zostac na stale i w koncu zalegalizowac pobyt prosze o porady w mojej sprawie serdeczne dzieki i pozdrowka Link to comment Share on other sites More sharing options...
KB Posted January 4, 2006 Report Share Posted January 4, 2006 Nie podales najwazniejszej informacji dotyczacej statusu Twojej dziewczyny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigguy Posted January 4, 2006 Author Report Share Posted January 4, 2006 no racja jakos przeoczylem moja narzeczona jest amerykanka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigguy Posted January 5, 2006 Author Report Share Posted January 5, 2006 tak jest rodowita amerykanka tutaj sie urodzila i wychowala Link to comment Share on other sites More sharing options...
KB Posted January 5, 2006 Report Share Posted January 5, 2006 Poczytaj na www.prawoimigracyjneusa.com w artykule 1. Jakbys mial jeszcze pytania to moge pomoc, bo przez to teraz przechodze. :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.