mr.stylo Napisano 15 Października Zgłoś Napisano 15 Października (edytowane) 3 godziny temu, Xarthisius napisał: Pominales najwazniejsze: sa dane odnosnie liczby wylosowanych! Total: 129516, w tym EU: 44733. Wartosci zblizone do zeszlorocznych. Czyli tutaj stwierdzasz błędnie ( jak dla mnie )- nie jest to liczba wylosowanych lecz najwyższe wylosowane numery CN bo gdyby była to liczba wylosowanych osób to niestety szło by to po kolei . Każdy by składał DS 260 ( załóżmy ,że każdy ) i byłby procesowany z ewentualnym odrzuceniem osób nie spełniających wymogów . Edytowane 15 Października przez mr.stylo Cytuj
Xarthisius Napisano 15 Października Autor Zgłoś Napisano 15 Października (edytowane) 22 minutes ago, mr.stylo said: Czyli tutaj stwierdzasz błędnie ( jak dla mnie )- nie jest to liczba wylosowanych lecz najwyższe wylosowane numery CN bo gdyby była to liczba wylosowanych osób to niestety szło by to po kolei . Każdy by składał DS 260 ( załóżmy ,że każdy ) i byłby procesowany z ewentualnym odrzuceniem osób nie spełniających wymogów . Nie, nie stwierdzam nic blednie. 44733 to liczba wylosowanych (main applicants + derivatives). Zakladajac typowa wielkosc rodziny w EU na ~2, 44733 osob, daje nam jakies 22500 case'ow. Z ankiety wiemy, ze numery case'ow w EU ida do EU49000 (pomijajac glupote, ktora zrobili dla ludzi z UK). Teraz rozumiesz? Osoba wylosowana z numerem 49000, ma przed soba 22500 case'y i 44k ludzi. Osoba z numerem EU30k, bedzie miala odpowiednio mniej, ale poniewaz nie znamy rozkladu case'ow w tej chwili, nie da sie tego jednoznacznie okreslic. Edytowane 15 Października przez Xarthisius 1 Cytuj
Xarthisius Napisano 15 Października Autor Zgłoś Napisano 15 Października Latwiej to tez zobaczyc na liczbach dla AF: Liczba wylosowanych: 53939 Szacowana liczba case'ow: 34400 (przy zalozeniu derivative ratio ~1.57) Zgloszony najwiekszy case number: AF116000 1 Cytuj
maza Napisano 18 Października Zgłoś Napisano 18 Października W dniu 11.10.2025 o 02:54, Xarthisius napisał: O ile mnie pamiec nie myli, to jedyna osoba z numerem, ktory sie kwalifikuje na pazdziernik/listopad jest @Prius22 , ale poza poczatkowym entuzjazmem na poczatku maja juz na to forum nie zaglada... Cześć, mamy nr 1xxx i interview zaplanowany na koniec października - dam znać jak będzie po, i jaki jest tego wynik. 4 Cytuj
franz_maurer Napisano 20 Października Zgłoś Napisano 20 Października W dniu 19.10.2025 o 01:25, maza napisał: Cześć, mamy nr 1xxx i interview zaplanowany na koniec października - dam znać jak będzie po, i jaki jest tego wynik. super, daj też znać jak po badaniach Cytuj
aedaem2 Napisano 20 Października Zgłoś Napisano 20 Października Witam wiem, że nikt wróżką nie jest. Czy ktoś jest w stanie mniej więcej powiedzieć kiedy mogę się spodziewać spotkania w ambasadzie z numerem 15xxx? Pytam ponieważ planuje wyjazd zagraniczny od grudnia do lutego. Cytuj
mr.stylo Napisano 20 Października Zgłoś Napisano 20 Października 23 minuty temu, aedaem2 napisał: Witam wiem, że nikt wróżką nie jest. Czy ktoś jest w stanie mniej więcej powiedzieć kiedy mogę się spodziewać spotkania w ambasadzie z numerem 15xxx? Pytam ponieważ planuje wyjazd zagraniczny od grudnia do lutego. Zgaduję że na styczeń Cutoff będzie w okolicach 16000 , jeżeli by tak było to luty byłby możliwy . Cytuj
mr.stylo Napisano 20 Października Zgłoś Napisano 20 Października A waśnie jak to z tymi badaniami jest , tj kiedy należy się na nie udać ( bo gdzie to wiadomo ) Cytuj
Xarthisius Napisano 20 Października Autor Zgłoś Napisano 20 Października 51 minutes ago, aedaem2 said: Witam wiem, że nikt wróżką nie jest. Czy ktoś jest w stanie mniej więcej powiedzieć kiedy mogę się spodziewać spotkania w ambasadzie z numerem 15xxx? Pytam ponieważ planuje wyjazd zagraniczny od grudnia do lutego. Jeszcze przed wyjazdem, bo w polowie listopada, bedziesz wiedzial jaki jest cutoff na styczen. Nie spodziewalbym sie drastycznego skoku, ale your guess is as good as mine. Cytuj
Xarthisius Napisano 20 Października Autor Zgłoś Napisano 20 Października 39 minutes ago, mr.stylo said: A waśnie jak to z tymi badaniami jest , tj kiedy należy się na nie udać ( bo gdzie to wiadomo ) Najpozniej jak sie da, bo od daty badania jest liczona potem waznosc wizy. Sensownie jest zatem umawiac sie w momencie jak wiesz kiedy masz interview. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi