Kasia GP Napisano 20 Października Zgłoś Napisano 20 Października Hej, czy ktos z Was juz otrzymal zaproszenie do ambasady na interview w ramach DV 2026? Cytuj
maza Napisano 20 Października Zgłoś Napisano 20 Października 12 godzin temu, franz_maurer napisał: super, daj też znać jak po badaniach Badania zrobione w zeszłym tygodniu, teraz już tylko czekamy na spotkanie w ambasadzie. Cytuj
franz_maurer Napisano 20 Października Zgłoś Napisano 20 Października 27 minut temu, maza napisał: Badania zrobione w zeszłym tygodniu, teraz już tylko czekamy na spotkanie w ambasadzie. jakoś najbardziej się stresuje tymi badaniami, całą logistyka, brakiem książeczki zdrowia i szczepień, co braliście ze soba na badania? Cytuj
maza Napisano 20 Października Zgłoś Napisano 20 Października (edytowane) 8 minut temu, franz_maurer napisał: jakoś najbardziej się stresuje tymi badaniami, całą logistyka, brakiem książeczki zdrowia i szczepień, co braliście ze soba na badania? Tylko karty szczepień (no i zdjęcia, 4 sztuki oraz paszporty) - kopie kart dzieciaków wyciągnęliśmy z przychodni, nasze musieliśmy znaleźć w swoich "archiwach" - łatwo nie było Edytowane 20 Października przez maza Cytuj
Xarthisius Napisano 20 Października Autor Zgłoś Napisano 20 Października 40 minutes ago, franz_maurer said: jakoś najbardziej się stresuje tymi badaniami, całą logistyka, brakiem książeczki zdrowia i szczepień, co braliście ze soba na badania? Ksiazeczka zdrowia nie jest niezbedna. Wymagane szczepienia robia od reki. Nie ma sie czym przejmowac specjalnie. Cytuj
Xarthisius Napisano 20 Października Autor Zgłoś Napisano 20 Października 2 hours ago, Kasia GP said: Hej, czy ktos z Was juz otrzymal zaproszenie do ambasady na interview w ramach DV 2026? Sledz ten watek, nie zakladaj nowych o tym samym. Nie tak dawno (w sobote) byla odpowiedz na Twoje pytanie. Cytuj
franz_maurer Napisano 21 Października Zgłoś Napisano 21 Października 8 godzin temu, Xarthisius napisał: Ksiazeczka zdrowia nie jest niezbedna. Wymagane szczepienia robia od reki. Nie ma sie czym przejmowac specjalnie. O tyle ze szczepieniami to okej, chociaż tez nie wiemy z żoną ile tego będzie musiało zostać, po prostu będziemy szli tam tylko ze zdjęciami i paszportami Cytuj
mr.stylo Napisano 21 Października Zgłoś Napisano 21 Października 11 godzin temu, maza napisał: Badania zrobione w zeszłym tygodniu, teraz już tylko czekamy na spotkanie w ambasadzie. Opowiedz coś bliżej np jaki jest obecnie koszt za dorosłą osobę , jaką dokumentację trzeba dostarczyć . Badania można zgodnie z listą ambasady przeprowadzić w dwóch lokalizacjach - Krakowie i Warszawie a oczywistym jest, że nie wszyscy mieszkają w jednym z tych miast więc bardzo istotna jest kwestia czy proces badań zajmuje jeden dzień , dwa ,trzy... 1 Cytuj
kaniakaniowski Napisano 24 Października Zgłoś Napisano 24 Października (edytowane) W dniu 21.10.2025 o 03:19, franz_maurer napisał: O tyle ze szczepieniami to okej, chociaż tez nie wiemy z żoną ile tego będzie musiało zostać, po prostu będziemy szli tam tylko ze zdjęciami i paszportami Ja byłem cała rodziną. Żona miała kartę szczepień, ja nie. Dzieciaki też miały karty a i tak dostały szczepienia. W sumie za badanie płaciłem chyba 400x4 osoby i szczepienia. W sumie zostawiłem jakies 3200 zł. Na poczatku miałem umówione badania w Krakowie, ale zadzwonili przed i przełożyli sobie od tak. Jestem wrażliwy na tym punkcie więc ich olałem i pojechałem do Warszawy. Tam lekarz proponuje, że może dostarczyć koperty później do ambasady i nie trzeba jechać kolejny raz po odbiór wyników. Nie wiem niestety jak to działa bo ja swoje odebrałem przy okazji. Edytowane 25 Października przez kaniakaniowski 1 Cytuj
mr.stylo Napisano 25 Października Zgłoś Napisano 25 Października 11 godzin temu, kaniakaniowski napisał: Żona miała kartę szczepień, ja nie. Dzieciaki też miały karty a i tak dostały szczepienia. A dokładnie jakie szczepienia ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi