Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
30 minut temu, krychu280 napisał:

Gdzie takie newsy wykopujesz?

Gdzie się tylko da  . Najwięcej przekierowań do źródeł ,,politycznych " można trafić na live - ah   eksperckich . Wszelkie problemy migracyjne są dla ogromnej ilości prawników ,,źródłem dobra wszelakiego " więc nie ma co się za bardzo dziwić ,że ktoś szybko zauważa iż zostanie bez zajęcia i zaczyna płakać . 

Napisano
3 godziny temu, krychu280 napisał:

To może jakaś szansa jest dla nas w tym DV26 :D

No ale na razie to gadają łabędzie że uj z tego będzie . 

Choć skoro rok się ujowo zaczyna to skończyć powinien się lepiej . 

Napisano (edytowane)
19 hours ago, mr.stylo said:

No ale na razie to gadają łabędzie że uj z tego będzie . 

Choć skoro rok się ujowo zaczyna to skończyć powinien się lepiej . 

ważne żeby ruszyły cut offy i żeby wpadło interview przed wrześniem, potem będziemy się martwić. Ja jeszcze przed rozmową muszę ślub mieć żeby załapać się - moja partnerka wygrała loterię. 

Edytowane przez maxmaxmax
Napisano
Godzinę temu, maxmaxmax napisał:

ważne żeby ruszyły cut offy i żeby wpadło interview przed wrześniem, potem będziemy się martwić. Ja jeszcze przed rozmową muszę ślub mieć żeby załapać się - moja partnerka wygrała loterię. 

cutoffy sa nadal, interview chyba nic Ci nie da przed wrześniem, jeśli bana nie zdejmą do końca FY czyli 30 września to raczej szansa przepada... (?)

Napisano
2 godziny temu, krychu280 napisał:

jeśli bana nie zdejmą do końca FY czyli 30 września to raczej szansa przepada... (?)

TAK -ale .... bla bla bla mądrości wyssane od internetowych ekspertów

Istnieje możliwość zarezerwowania wizy. /wiz lecz może to zrobić tylko  sąd a w chwili obecnej nawet  1 pozwu nie ma . Jest wielce mało prawdopodobne by przed końcem FY ruszył proces i na dodatek przyjął pozew (*), że działanie z pauzą było bezprawne i celowe z zamierzonym zamiarem odebrania prawa do uzyskania wizy osobie/ a w przypadku pozwu zbiorowego grupie osób uprawnionej/ych do uzyskania wizy   dostępnej tylko w określonym terminie . Żądanie takiej rezerwacji musiało by być wniesione jako część pozwu i uwzględnione przez sąd oraz wyrokiem musiałby sąd orzec, że wizę należy przyznać .  I nie,, pierwszy z brzegu sąd "  

(*) W USA sąd może na rozprawie wstępnej pozew oddalić 

Powyższe proszę traktować z dystansem bo to wiedza z netu 

Tak więc jest ale -ale go nie ma .  

ps - Co ja się ostatnio naczytałem i nasłuchałem na ten temat to aż mi siebie żal 

Więc jedyna nadzieja że ktoś się opamięta . 

Napisano
4 godziny temu, maxmaxmax napisał:

Ja jeszcze przed rozmową muszę ślub mieć żeby załapać się - moja partnerka wygrała loterię. 

A nie boisz się że wizy nie będzie a żona zostanie ?

Napisano (edytowane)
14 minutes ago, mr.stylo said:

Istnieje możliwość zarezerwowania wizy. /wiz lecz może to zrobić tylko  sąd a w chwili obecnej nawet  1 pozwu nie ma . Jest wielce mało prawdopodobne by przed końcem FY ruszył proces i na dodatek przyjął pozew (*), że działanie z pauzą było bezprawne i celowe z zamierzonym zamiarem odebrania prawa do uzyskania wizy osobie/ a w przypadku pozwu zbiorowego grupie osób uprawnionej/ych do uzyskania wizy   dostępnej tylko w określonym terminie . Żądanie takiej rezerwacji musiało by być wniesione jako część pozwu i uwzględnione przez sąd oraz wyrokiem musiałby sąd orzec, że wizę należy przyznać .  I nie,, pierwszy z brzegu sąd "  

(*) W USA sąd może na rozprawie wstępnej pozew oddalić 

Nic, z tego co jest napisane powyzej nie jest prawdziwe. "Rezerwowanie" wiz, ktore zasadzil sad nizszej instancji w pozwach DV20 i DV21 zostalo odrzucone przez sad apelacyjny. Zadna z tych wiz nie zostala nikomu przyznana.

Skrot wydarzen tu:
1. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/visas-news-archive/diversity-visa-2020-and-2021-updates.html  (zarezerowanie przez sad)
2. https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/diversity-visa-2020-and-2021-update.html  (wynik apelacji)

“The district courts had no authority to order the State Department to keep processing applications for diversity visas and issuing the visas beyond the end of the relevant fiscal years. . . . [C]ourts cannot order relief that conflicts with a clear and constitutionally valid statute. . . . Once Fiscal Years 2020 and 2021 ended, the plaintiffs lost their eligibility for diversity visas. The district courts erred in asserting an equitable authority to override these clear statutory deadlines, which foreclose the prospective relief sought in these cases. Accordingly, we reverse the remedial orders challenged by the government, reject the Goh cross-appeal, and remand the cases with instructions to enter judgment for the government.”  Goodluck v. Biden, No. 21-5263 (D.C. Cir. June 25, 2024).”

Edytowane przez Xarthisius
  • Dziękuję! 1
Napisano
7 minut temu, Xarthisius napisał:

Nic, z tego co jest napisane powyzej nie jest prawdziwe. "Rezerwowanie" wiz, ktore zasadzil sad nizszej instancji w pozwach DV20 i DV21 zostalo odrzucone przez sad apelacyjny. Zadna z tych wiz nie zostala nikomu przyznana.

Dokładnie tak było - stąd też :

16 minut temu, mr.stylo napisał:

Tak więc jest ale -ale go nie ma .