Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
8 godzin temu, Xarthisius napisał:

343 (including derivatives), czyli wylosowanych jest okolo polowy

Including to Ci dopisani od razu przy wypełnieniu loterii, po wygranych zdarzają się śluby, liczba na pewno wzrosła :D 

Napisano
Including to Ci dopisani od razu przy wypełnieniu loterii, po wygranych zdarzają się śluby, liczba na pewno wzrosła  
Zobacz sobie rok 2013 i te nastepne. W 2013 bylo az ponad 2000tys osob z Polski 🫣
Od czego ta liczba wylosowanych jest zalezna? Nie wierze,ze wszyscy wygrani mieli po 10 dzieci.

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

Napisano (edytowane)
3 hours ago, Kora83 said:

Zobacz sobie rok 2013 i te nastepne. W 2013 bylo az ponad 2000tys osob z Polski

Zeby policzyc liczbe osob rzeczywiscie wylosowanych mnozysz przez ~0.57. Czyli jezeli bylo 2000 osob, to case'ow (czyli osob rzeczywiscie wylosowanych) bylo 1140.

Od czego ta liczba wylosowanych jest zalezna?

Od liczby osob bioracych udzial w loterii w danym regionie, i w danym kraju. Mozna sobie to latwo uswiadomic. Wybierz sobie jakis rok np. DV2014. Wez pare krajow z EU, np. Niemcy, Polske, Finlandie, Rumunie, Portugalie. Zobacz ile osob z tych krajow bralo udzial w loterii, zobacz ile zostalo wylosowanych. Moze jak to zobaczysz przestana Cie drazyc teorie spiskowe...

Nie wierze,ze wszyscy wygrani mieli po 10 dzieci.

Tu nawet nie probuje zrozumiec co mialas na mysli...

Edytowane przez Xarthisius
Napisano
W dniu 13.12.2025 o 03:46, sobota napisał:

Znajdę jakiś odpowiedni wątek tu na forum i postaram się do końca roku opisać moje początki, może przyda się następnym pokoleniom ;)

Melduję, że z lekkim opóźnieniem ale napisałam! ;) 

• Like 3
Napisano
Tu nawet nie probuje zrozumiec co mialas na mysli...
Dziekuje za odpowiedz,ale zawsze musisz widziec te swoje wyimaginowane myslenie o teoriach spiskowych? Nawet nie pomyslalam o jakis spiskach,nie mam po prostu pojecia dlaczego w jednym roku tyle jest wylosowanych,a w drugim nie. Chyba tylko Ty sie wszystkim interesujesz od strony formalnej. Niepotrzebne sa akurat pod moim adresem takie zarzuty.
Mysle,ze w nastepnych latach,lacznie z ta opozniona edycja bedzie coraz mniej chetnych do udziału,ze wzgledu na sytuacje w USA.

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

Napisano

Pytanie, podczas wypełniania wniosku ds-260 zmieniłem ambasadę z Amsterdamu bo wtedy tam mieszkałem na Warszawę, czy to ma wpływ na liczbę mojego case?

Napisano
4 godziny temu, Teru napisał:

Pytanie, podczas wypełniania wniosku ds-260 zmieniłem ambasadę z Amsterdamu bo wtedy tam mieszkałem na Warszawę, czy to ma wpływ na liczbę mojego case?

A Kolega widzę z Lublina jak ja - to dwa trafienia w DV z jednego miasta mamy .

Napisano

Kolega się pochwali swoim CN może co? Statystyki budujemy skoro USA te dane ukryła :D

Liczba case się nie zmienia, jaka wylosowana to taka jest. Kwestia przeprocesowania, złożenia DS-260 i przerobu ambasady.