Vicki Napisano Środa o 21:39 Zgłoś Napisano Środa o 21:39 Godzinę temu, krychu280 napisał: Zgadza sie @Vicki juz dostala, co z @franz_maurer i @aedaem2? Tak, mam na 15 kwietnia. CN 12XXX. Cytuj
franz_maurer Napisano Czwartek o 08:27 Zgłoś Napisano Czwartek o 08:27 Ja jeszcze nic nie dostałem Cytuj
aedaem2 Napisano Czwartek o 11:50 Zgłoś Napisano Czwartek o 11:50 Kserokopię paszportu należy wysłać do kcc prze email? W jaki sposób potwierdzić prowadzenie działalności? wpis w cedig, zaświadczenie z zus, urzedu skarbowego? Cytuj
Xarthisius Napisano Czwartek o 13:05 Autor Zgłoś Napisano Czwartek o 13:05 1 hour ago, aedaem2 said: Kserokopię paszportu należy wysłać do kcc prze email? W jaki sposób potwierdzić prowadzenie działalności? wpis w cedig, zaświadczenie z zus, urzedu skarbowego? Nic nie wysylasz do KCC. Nie potrzebujesz tez udowowadniac ze prowadzisz dzialalnosc. 2 Cytuj
mr.stylo Napisano 16 godzin temu Zgłoś Napisano 16 godzin temu Czyli niezbędnik na interview jest bez zmian ? ( dla żyjącego po bożemu ) 1- Paszport biometryczny ważny na ok 1 rok 2- odpis pełny aktu urodzenia 3- odpis pełny aktu małżeństwa 4- świadectwa potwierdzające średnie wykształcenie (i dyplomy studiów wyższych - jak są ) 5- zaświadczenie o niekaralności 6- 4 szt fotografii do wizy 7- koperta z badaniami z poradni konsularnej ( lub zlecenie przekazania jej poradni ) Co i kiedy warto ze sobą zabrać jeszcze ? Cytuj
maza Napisano 14 godzin temu Zgłoś Napisano 14 godzin temu AD3. Wydaje mi się, że akty muszą być 2 - po jednym dla każdego z współmałżonków. AD4. Tylko najwyższe wykształcenie - czyli matura lub dyplom ze studiów (żona ma dyplom, i świadectwa maturalnego nie chcieli) AD6. Z tego co pamiętam - 2 sztuki są potrzebne. No i kasa - chyba $330 za osobę Do tego zróbcie kserokopię każdego dokumentu który będziecie dawać i weźcie je ze sobą. Mu mieliśmy jeszcze kopie: wyciągi, akty notarialne - nic z tego nie chcieli - tylko deklaracja jakie posiadamy oszczędności. 1 Cytuj
mr.stylo Napisano 13 godzin temu Zgłoś Napisano 13 godzin temu A czyy wydruk SELECTED oraz DS 260 braliście ze sobą ? Cytuj
maza Napisano 13 godzin temu Zgłoś Napisano 13 godzin temu Tak, braliśmy. Weź też ze sobą 2NL z zaproszeniem. DS260 nie były do niczego potrzebne. 1NL i 2NL być może były potrzebne do wejścia do konsulatu - nie pamiętam już. 1 Cytuj
Natalia93 Napisano 5 godzin temu Zgłoś Napisano 5 godzin temu 10 hours ago, mr.stylo said: 7- koperta z badaniami z poradni konsularnej ( lub zlecenie przekazania jej poradni ) W moim przypadku lekarz sam wysłał i nie miałam dowodu zlecenia ani nic z tych rzeczy, urzedniczka która zbierała dokumenty przed rozmowa zapytała tylko czy miałam robione badania i w międzyczasie jak poszłam zrobić opłatę znalazła moja kopertę. Jeśli ktoś nie doczytał, warto wspomnieć że opłaty się zmieniły co do wcześniejszych lat, w Warszawie nie przyjmują już USD, jedynie złotówki, gotówka bądź karta, w Krakowie ponoć już tylko karta. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi