Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ja mam właśnie 37 w tym roku i też żałuje, że nie obudziłam się tak 10lat wstecz no ale będę próbować, jak nie przez loterie (gdzie obecnie po informacjach ile krajów zostało zablokowanych to mamy NAJWIĘKSZY % możliwy do wygrania) to przez sponsoring o ile dalej będzie, a jak nie to zostanie mi Kanada. Wiek to tylko liczba
No tak,a do Kanady w jaki sposob chcesz sie dostac? Mam na myśli przez jaki program?

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

Napisano
W dniu 15.01.2026 o 21:12, Xarthisius napisał:

Ban nie ma zadnego wplywu na prawdopodobienstwo wygrania w DV. Obywatele tych krajow dalej moga brac udzial w loterii.

Słabo, mogli ich wykluczyć też z loterii 

W dniu 15.01.2026 o 22:03, Kora83 napisał:

No tak,a do Kanady w jaki sposob chcesz sie dostac? Mam na myśli przez jaki program?

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

Również sponsoring taki sam jak do USA, tylko w Kanadzie trochę łatwiej i szybciej się dostać, tam sprawniej to idzie. Zobaczymy, mam rok by rozwinąć "umiejętność" prowadzenia tira więc czeka mnie ciężka praca, a może ruszy loteria i wygram

Napisano
16 godzin temu, kinia2071 napisał:

Słabo, mogli ich wykluczyć też z loterii 

Jednak jakiś plus tego jest ,bo dzięki temu pula wiz do rozdziału na inne kraje wzrasta . Samo wylosowanie nie gwarantuje uzyskania wizy . 

1 - Twój CN musi dojść do procesowania .

2- Muszą być wizy w puli 

3- Muszą być sprzyjające warunki systemowe ( np teraz takowych nie ma ) 

4- Trzeba spełniać wymogi  - wykształcenie ,zdrowie , przeszłość ....

Napisano
16 godzin temu, kinia2071 napisał:

a może ruszy loteria i wygram

I co z tego ? Wygrałem w 2026 i mam 99,9% tylko na punkt 4 z przedstawionych powyżej a na pozostałe też 99,9 % tylko w przeciwnym kierunku .

Napisano
6 godzin temu, mr.stylo napisał:

I co z tego ? Wygrałem w 2026 i mam 99,9% tylko na punkt 4 z przedstawionych powyżej a na pozostałe też 99,9 % tylko w przeciwnym kierunku .

Ja chciałabym chociaż mieć na 1% to już byłoby coś, pożyjemy zobaczymy może w tym roku ruszy

Napisano
15 godzin temu, Xarthisius napisał:

Nie.

Szczerze to wg obowiązujących przepisów faktycznie NIE  ale wg tych samych przepisów to 2027 powinnna wystartować w listopadzie ba nawet obecna sytuacja z DV 26 nie do końca ma umocowanie w przepisach . Więc nie do końca jest sens opierać się o przepisy skoro tak na serio ,,nikt" tego nie robi . Takie moje zdanie i podobno najstarsi Indianie takich cudów jak obecnie się dzieją to nie widzieli .