franz_maurer Napisano 10 godzin temu Zgłoś Napisano 10 godzin temu Cześć, czy wydawanie zielonych kart ruszyło dalej, czy wciaz pauza, bo z tego co czytałem określili się że pauza ma dotyczyć tylko 75 państw (Polski nie ma na liście) dodatkowo teraz mamy kolejny shutdown, będzie miało to wpływ znowu na interview? Coś ten rok pechowy ciekawe do jakiego numeru dojdziemy we wrześniu. Cytuj
mr.stylo Napisano 9 godzin temu Zgłoś Napisano 9 godzin temu Godzinę temu, franz_maurer napisał: Cześć, czy wydawanie zielonych kart ruszyło dalej, Chyba nie . Informacja o tych krajach pojawiła się 21 stycznia i rzekomo dotyczy wstrzymania wiz imigracyjnych dla krajów z listy , niestety nie wskazuje jakich programów wizowych dotyczy . Cytuj
mr.stylo Napisano 9 godzin temu Zgłoś Napisano 9 godzin temu W dniu 18.01.2026 o 14:41, Xarthisius napisał: Pokaz mi przepis, ktory mowi ze DV powinna byc ogloszona w listopadzie. Sporo kopałem (kilkadziesiąt godzin )i faktycznie jedyne daty jakie się pojawiają we wszelkich dokumentach to : 1 październik i 30 września . Jedyne wskazanie dotyczące procesu losowania ( wyłonienia osób uprawnionych do wzięcia udziału w procesie konsularnym ) jest takie że ma się to odbyć w roku fiskalnym poprzedzającym rok fiskalny przydziału puli wiz dla programu DV ) Wszelkie procedury regulują wewnętrzne rozporządzenia organu wykonującego proces . Cytuj
Xarthisius Napisano 6 godzin temu Autor Zgłoś Napisano 6 godzin temu 4 hours ago, franz_maurer said: Cześć, 1. czy wydawanie zielonych kart ruszyło dalej, czy wciaz pauza, bo z tego co czytałem określili się że pauza ma dotyczyć tylko 75 państw (Polski nie ma na liście) 2. dodatkowo teraz mamy kolejny shutdown, będzie miało to wpływ znowu na interview? Coś ten rok pechowy ciekawe do jakiego numeru dojdziemy we wrześniu. 1. W piatek na innym forum, ktos kto aktywowal wize 24 grudnia raportowal update status na "New Card Being Produced" 2. Shutdown jest tylko czesciowy, wiec nieporownywalny z tym co bylo jesienia. Nie obejmuje DOS. Procesowanie wiz jest tez fee funded, wiec trwa dalej. Cytuj
mr.stylo Napisano 4 godziny temu Zgłoś Napisano 4 godziny temu Tak jakoś na YouTube trafiłem - może ktoś jeszcze zechce posłuchać , może ktoś z zasobami wiedzy w temacie coś naprostuje itp . Cytuj
Xarthisius Napisano 4 godziny temu Autor Zgłoś Napisano 4 godziny temu 4 hours ago, mr.stylo said: niestety nie wskazuje jakich programów wizowych dotyczy . Wskazuje: "wszystkie wizy imigracyjne". 1 Cytuj
mr.stylo Napisano 4 godziny temu Zgłoś Napisano 4 godziny temu 11 minut temu, Xarthisius napisał: Wskazuje: "wszystkie wizy imigracyjne". Tak już do tego doszedłem , niestety z tego co jeszcze ustaliłem - to w żaden sposób nie usuwa ogólnej pauzy na DV . Jest jak by kolejną , że gdy pierwsza zostanie zdjęta to i tak dla 75 krajów nic to nie zmieni . Cytuj
Xarthisius Napisano 4 godziny temu Autor Zgłoś Napisano 4 godziny temu 2 minutes ago, mr.stylo said: Tak już do tego doszedłem , niestety z tego co jeszcze ustaliłem - to w żaden sposób nie usuwa ogólnej pauzy na DV . Jest jak by kolejną , że gdy pierwsza zostanie zdjęta to i tak dla 75 krajów nic to nie zmieni . Yup, dokladnie tak to dziala. On the bright side, review dotyczy tego samego wiec jest nadzieja, ze obie pause zostane zniesione w tym samym czasie. Cytuj
mr.stylo Napisano 4 godziny temu Zgłoś Napisano 4 godziny temu 8 minut temu, Xarthisius napisał: ze obie pause zostane zniesione w tym samym czasie. A ja śmiem w to wątpić , bardziej po działaniach ,, wiadomo " spodziewałbym się trzeciej i czwartej . To jest jak zasypywanie kogoś żywcem co raz grubszą warstwą ziemi . W każdym razie jest jakiś tam szum w sprawie DV głównie w środowiskach ,,wiernych fanów" polityki migracyjnej obecnej ekipy . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi