krychu280 Napisano 12 godzin temu Zgłoś Napisano 12 godzin temu 10 minut temu, franz_maurer napisał: Moja narzeczona wygrała, więc musimy jak najszybciej wziąsc cywilny ślub - więc tutaj słabo to wygląda czasowo na dniach dopiero pójdziemy do urzędu żeby nam datę ustalili wiem że się czeka 30 dni ale też wiem że można ugrać szybciej No to tak samo jak my, udało nam się przyspieszyć ślub o 14dni (znajomości). Głupie jest to zaświadczenie które trzeba załatwić miesiąc wcześniej... byłem przekonany że to z dnia na dzień można załatwić paszport zrobiliśmy expresowo powołując się na właśnie wygraną, u nas presja czasu - bo chcielismy już ds260 wysłać "po nowemu" Cytuj
franz_maurer Napisano 12 godzin temu Zgłoś Napisano 12 godzin temu 38 minut temu, krychu280 napisał: No to tak samo jak my, udało nam się przyspieszyć ślub o 14dni (znajomości). Głupie jest to zaświadczenie które trzeba załatwić miesiąc wcześniej... byłem przekonany że to z dnia na dzień można załatwić paszport zrobiliśmy expresowo powołując się na właśnie wygraną, u nas presja czasu - bo chcielismy już ds260 wysłać "po nowemu" Chat gpt mi powiedział że jeśli wezmę papiery że w kwietniu mogę mieć zaproszenie do jest szansa na przyspieszenie. No ja już ds260 wysłałem dawno, teraz czekać będzie mnie edycja przez kcc lub bezpośrednia edycja już w Warszawie w konsulu, muszę się zastanowić jak to ogarnąć bo jeszcze przecież badania dochodzą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi