Kora83 Napisano Środa o 21:13 Zgłoś Napisano Środa o 21:13 Ciekawe co dalej 33xxx numer i ds-260 wysłany wczoraj ciekawe kiedy odpowiedź dostanę i jeżeli już bym dostał odpowiedź zwrotną i pomijając, że wszystkie dokumenty są dobrze wypełnione to jestem bezpieczny?Tak się zapytam z ciekawości:jak dlugo zeszło Ci wypełnienie ds-260? Mam na myśli wpisanie wszystkich informacji do systemu,kilka godzin? Musiałeś odświeżać stronę co kilkaascie minut? Sent from my SM-S916B using Tapatalk Cytuj
Teru Napisano Środa o 21:46 Zgłoś Napisano Środa o 21:46 32 minutes ago, Kora83 said: Zapytaj o to z ciekawości:jak długo zeszło Ci odpowiedź ds-260? Mam na myśli wpisanie wszystkich informacji do systemu,kilka godzin? Musiałeś odświeżać stronę co kilka minut? Wysłane z mojego SM-S916B przy użyciu Tapatalka Ogólnie jak masz takie dokumenty ja akt urodzenia, paszport, wszystkie miejsca pracy gdzie pracowałaś i edukację twoją czyli matura i studia to nie tak strasznie długo. System sam wykrywa jak są jakieś nieścisłości. Wysłałem jak najszybciej bo myślałem, że pomoże mi to z moim numerem, że sprawa się szybciej ruszy, ale jednak to nic nie daje. 1 Cytuj
Devon8 Napisano Sobota o 08:04 Zgłoś Napisano Sobota o 08:04 W dniu 6.05.2025 o 13:44, Xarthisius napisał: Najpierw odpowiem na to, bo prosciej :). Ogolnie tak, pewnie nie jeden raz. Lista rzeczy, ktore moga spowodowac odrzucenie petycji o zielona karte jest dosc dluga: https://fam.state.gov/fam/09FAM/09FAM030104.html (nie wszystko z tej listy dotyczy petycji z DV). W praktyce raczej nie pamietam, zeby ktos dostal niespodziewana odmowe, bo rozumiem ze o to pytasz. Zazwyczaj powod odmowy jest delikwentowi znany za nim pojdzie do ambasady, bo wie co zrobil. Chwilowo ankieta wskazuje, ze jest to rzeczywiscie bardzo wysoki numer w tym roku. Dopoki jednak nie znamy przynajmniej calkowitej liczby wylosowanych nie mozna tego jednoznacznie stwierdzic. To nie jest tak, ze kazdy CN bedzie procesowany. Prawie polowa zostaje odrzucona na etapie selekcji zwyciezcow, czyli np. jezeli ktos ma numer 2026EU10 to nie znaczy ze wczesniej jest 9 numerow. Liczbe zwyciezcow poznamy ~15 lipca, badz ~15 sierpnia. To pozwoli przynajmniej szacowac. Dokladna informacje o ilosci rzeczywistych numerow i ich rozkladzie bedziemy znac dopiero 1 stycznia 2026. Czy w takim przypadku (przy wysokich numerach) poczekać z wypelnianiem ds260 az będzie dostępnych więcej informacji z liczba wylosowanych i rozkładem numerów? Mamy 39xxx więc wygląda na to że bedzie kaszana... a tu jeszcze kwestia braku ślubu i dylematy jak to wszystko zaplanowac ... Cytuj
Xarthisius Napisano Sobota o 13:34 Autor Zgłoś Napisano Sobota o 13:34 5 hours ago, Devon8 said: Czy w takim przypadku (przy wysokich numerach) poczekać z wypelnianiem ds260 az będzie dostępnych więcej informacji z liczba wylosowanych i rozkładem numerów? Mamy 39xxx więc wygląda na to że bedzie kaszana... a tu jeszcze kwestia braku ślubu i dylematy jak to wszystko zaplanowac ... Na pewno nie musisz sie goraczkowo spieszyc z czymkolwiek. Cytuj
krychu280 Napisano Sobota o 19:28 Zgłoś Napisano Sobota o 19:28 Hejo, w oficjalnych źródłach wyczytałem że przy wygranej loterii trzeba przedstawić dokumenty finansowe - udowodnić że, stać Cię tam na życie. Jakie kwoty podajecie, jak przedstawiacie? Jest to wyciąg z banku? Cytuj
Xarthisius Napisano Sobota o 22:57 Autor Zgłoś Napisano Sobota o 22:57 3 hours ago, krychu280 said: Hejo, w oficjalnych źródłach wyczytałem że przy wygranej loterii trzeba przedstawić dokumenty finansowe - udowodnić że, stać Cię tam na życie. Jakie kwoty podajecie, jak przedstawiacie? Jest to wyciąg z banku? https://forum.usa.info.pl/topic/35603-dv-2025-wątek-dla-osób-które-wygrały-gc-i-mają-pytania/page/15/#comment-341767 oraz co nie jest explicite napisane powyzej, jedynym "pewnym" dokumentem jest wypelniony przez rezydenta albo obywatela US formularz I-134, w ktorym zgadza sie Cie sponsorowac. Dodam tylko, ze ambasada w WRW wzgledem Polakow zazwyczaj nie wymaga I-134. Cytuj
Rafcio2026 Napisano 14 godzin temu Zgłoś Napisano 14 godzin temu (edytowane) 11. Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie Kartoteka karna Kartoteka nieletnich Kartoteka osób pozbawionych wolności oraz poszukiwanych listem gończym zaznaczyłem wszystkie czy powinienem tylko kartotekę karna? Edytowane 14 godzin temu przez Rafcio2026 Cytuj
Xarthisius Napisano 14 godzin temu Autor Zgłoś Napisano 14 godzin temu (edytowane) 26 minutes ago, Rafcio2026 said: 11. Rodzaj danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie Kartoteka karna Kartoteka nieletnich Kartoteka osób pozbawionych wolności oraz poszukiwanych listem gończym zaznaczyłem wszystkie czy powinienem tylko kartotekę karna? Wszystkie 3. Quote WAŻNE: Prosimy o zaznaczenie na formularzu trzech okienek: 1. Kartoteka Karna, 2. Kartoteka Nieletnich, 3. Kartoteka osób pozbawionych wolności oraz poszukiwanych listem gończym. Jeśli formularz jest wypełniony nieprawidłowo, będą Państwo proszeni o dostarczenie nowego zaświadczenia o niekaralności. source: https://pl.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/23/IV-F06-ENG-POL-Good-Conduct-Cover-Letter.Feb2025.pdf Edytowane 14 godzin temu przez Xarthisius Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi