kasia74 Napisano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2006 Moze ktos moglby mi doradzic.Mam staly pobyt,niedlugo urodze w Polsce dziecko,ktore prawdopodobnie bedzie mialo po mnie zielona karte.Problemem jest to,ze nie wiem co musze zrobic, zeby zabrac dziecko ze soba i jak dlugo moze trwac zalatwienie wszystkich formalnosci.Bardzo prosze o odpowiedz :?
karina Napisano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2006 Dziecko moze wleciec do USA z Toba tylko podczas Twojego PIERWSZEGO po porodzie lotu do USA przy czym ten wlot musi nastapic w ciagu 2 lat od narodzin dziecka. Dziecko potrzebuje tzw. list przewozowy z konsulatu/ambasady. Wystawia sie tenze list praktycznie bez zadnych przeszkod. Jesli chcesz wiedziec jakie dokumnety musisz wziac do konsulatu/ambasady to daj znac, wypisze Ci wszystko. Wszelkie formalnosci zalatwia sie bardzo szybko.
kasia74 Napisano 14 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2006 Bardzo dziekuje za odpowiedz ,gdybys jeszcze mogla mi podpowiedziec jakie dokumenty musze zabrac ze soba bylabym wdzieczna
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.